https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Domu starejših Hrastnik kadrovska pomoč iz ljutomerskega doma starejših

23.7.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in namestnica vladnega govorca Špela Horjak. 


Število potrjenih okužb s COVID-19 v Sloveniji že tretji dan vztraja preko 20, včeraj je bilo potrjenih 27 dodatno okuženih oseb, opravljenih je bilo 935 testov. Epidemiologi svarijo, da se virus širi znotraj države.

Špela Horjak je dejala, da osrednje žarišče ostaja v Hrastniku. "Na današnji dan je v hrastniškem domu za ostarele okuženih 29 oskrbovancev in 10 zaposlenih." 

 

 

"Kljub številnim sestankom in skupnemu delu v preteklih mesecih me preseneča, da se navodila in ukrepi, ki so bili sprejeti že pred časom, ne spoštujejo. Upam, da se bo to spoštovalo, saj drugače ne bomo uspešno obvladovali nobene okužbe," je dejal minister za zdravje Tomaž Gantar. 

"V Hrastniku je trenutno na voljo 5 dodatnih medicinskih sester oz. bolničarjev, zadeve so stabilizirane. Testirani so bili vsi in bodo po potrebi ponovno. Strokovne ekipe pomagajo pri vzpostavitvi con in edukaciji osebja, ki ga je premalo," je dejal Gantar.

Pomoč v Hrastnik

Domu starejših Hrastnik bo zagotovljena kadrovska pomoč. Zaposlenim v hrastniškem domu se pridružuje 5 delavk in delavcev. Medicinske sestre in tehniki iz domov starejših iz Ljutomera, Metlike in Loke ter iz Zdravstvenega doma Hrastnik. 

Dom bi sicer za obvladovanje razmer potreboval še vsaj 10 dodatnih oseb.

"Ocenjujem, da se zadeve umirjajo, je pa to zadnje opozorilo, da se podobna situacija lahko zgodi kjerkoli, zato ne smemo zanemarjati osnovnih ukrepov, od nadzora osebja do ustreznega ravnanja ob znakih okužbe pri oskrbovancu," je še dejal Gantar.

 

 

"Če nas je prvi val epidemije ujel nepripravljene zaradi zaščitne opreme, financ in kadrov, smo na morebitni drugi val pripravljeni. Domovi imajo zaloge opreme, izkušnje in 30 mio € za kadrovske okrepitve v naslednjih 2 letih," je dejal minister Janez Cigler Kralj. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2020 ob 15:29 gost

      Lahko je vam gobec brusiti, razmere v domovih so pa čisto drugačne kot vi lažete. Namestiti stare, bolne ljudi ( 80 let, 90 let ) v klet doma kot berem na portalu Insajder, je sramota današnje civilizacije. Kako ne more nihče tem bedastim ministrom in njihovim pomočnikom dopovedati, da v domovih ni prostora za tri cone in ni dovolj usposobljenega osebja. NOVINARJI, RES BI BIL ČAS, DA PRIDETE V KAK DSO, SI GA TEMELJITO POGLEDATE, VPRAŠATE KAJ STANOVALCE - NE DIREKTORJE IN NJIHOVE POMOČNIKE!!!!!! - IN ZAPIŠETE RESNICO. ZELO, ZELO BOLEČA BI BILA TA RESNICA ZA NAŠO DRUŽBO IN DRŽAVO. ZA OBLASTNKE SO VSI TI STAREJŠI, KI SO OMOGOČILI NAŠO DRŽAVO, OMOGOČILI, DA SO RAVNO TI OBLASTNIKI IMELI BREZSKRBNO OTROŠTVO, MLADOST, ZDRAVSTVO, DA SO SE ZASTONJ IZŠOLALI, ................, ODVEČNO BREME TAKO V FINANČNEM, ZDRAVSTVENEM KOT PROSTORSKEM SMISLU. ZELO ŽALOSTNO.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2020 ob 15:57 Dol z klerii gost

      Se strinjam z komentatorjem nad mano. Kaj se kurči ta desusovec, pojma nima. Čisti blef ga je. Domovi niso zdravstvene ustanove. Pošlihtaj si raje bolnišnice, klerske finte nimajo kaj iskati v javnih zavodih. Smrt fašizmu, svoboda narodu!

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2020 ob 17:41 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Zdaj so v Hrastniku nadrsali,prihaja Nemec z ekipo.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2020 ob 20:14 gost

      Vsem ljudem, ki imajo svojce v DSO, svetujem, da se temeljito pobrigajo kako njihovi svojci živijo tam, kakšno zdravstveno in drugo varstvo imajo, ...... Ne verjamite vladnim nakladačem in nekaterim direktorjem kako je tam vse v najlepšem redu, RESNICA je daleč od tega.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2020 ob 23:12 Tinek gost

      Ja se bole nesposoben Nemec, ki so ga zapustili zaposleni 20 , onnn??? Kozlas gamad

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2020 ob 8:39 gost

      Kaj bo ta papondek reševal vejpa si moreš dupust ziti dokeč on kaj vo zjecla. Bedak nesposoben. Enkrat je že sam kot minister odstopil ker ni mogel z lobiji skonćati. Zdaj šče pa bole Nej sposoben. Pa Li jecla pa se napinja kak či bi bil zapreti tam spodaj zadaj pri rijti. Budalo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2020 ob 11:47 Vanek gost

      Nemec je iz gnes na vujtro posta car heheheh, pa tou svet neje vido

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.