https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Trgovine lahko ob nedeljah znova obratujejo

23.7.2020  

Vlada je odpravila določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin in odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah, ki je veljal v času epidemije.


Vlada je sprejela spremembo Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katero se odpravi določitev minimalnega obratovalnega časa in odpravi prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in z zakonom določenim dela prostih dnevih.

S tem se trgovcem znova omogoči, da obratovalni čas določijo v skladu s svojo poslovno odločitvijo. Še vedno pa ostajajo zaprti nočni klubi in diskoteke.

Podaljšan ukrep nadomestila plač

Vlada je na seji tudi določila, da se ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 podaljša do 31. avgusta 2020.

Podaljšan odlok o nošenju mask v javnih prostorih

Prav tako je vlada podaljšala veljavnost odloka o obveznem nošenju zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter obveznega razkuževanja rok.

Vlada je tudi odločila, da se obstoječe omejitve iz odloka o omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi uporabljajo še naprej.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2020 ob 17:23 rile gost

      Ljudje naj bojkotirajo obisk trgovin,a izdajalce zaznamovat.Trgovci vi pa ukinite sindikate in uredite zadeve sami.Vsi bojkotirajte delo v nedeljo!!LP

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2020 ob 17:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Dajmo Ivanu kontra,ob nedeljah vsi v trgovine,vendar brez mask.Naj se mu sesuje korona in njegova podrepna svinjarija .Pokvarjenec eden potuhnjeni.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2020 ob 19:42 Lendavski nadvojvoda ( duplikat) gost

      Pametna odločitev vlade , kot vedno do sedaj .

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2020 ob 20:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        In ti boš vedno le sled mene,tisti ,ki si za nič,tisti,ki ne razmišlja,tisti desnofašistični pederast.Tak je s tem,plagiatorski bednik .

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2020 ob 20:23 gost gost

      Edino pravilno. Naj se trgovec sam odloči, če bo imel v nedeljo odprto tistih par ur. ali ne. Prodajalci pa so bili zelo dobro plačani za tiste nedeljske ure. To so priznali sami. Pa tudi vsem ni bilo treba delati, za delo v nedeljo pa so prišli na vrsto po dvakrat na leto. Tudi druge dejavnosti ob nedeljah in praznikih delajo ,pa nihče ne zganja takšnega cirkusa. Potem naj ukinejo tudi delo v gostinskih lokalih, bufetih, bencinskih pumpah, itd. Pa tudi zdravniki, med, sestre policisti itd. naj ob nedeljah ne delajo, in še in še. Tak ka nej nekaj bliziti in apriori zagovarjati. V tem primeru je vlada naredila prav, čeprav je sicer ne zagovarjam.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2020 ob 20:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Tij bedak,gost,a prodajalci so dobro plačani?Ti bimbo Ivanov,kreten desni.Eno so nujne službe,drugo so izkoriščanja.Bedak.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2020 ob 21:22 A.g.i. gost

      Kaj je vam ljudje. Da naj bodo trgovine odprte?? Sem trgovka, pa plača je za drek. Pa še nedelje da delamo? Pro.... vlada. Do zdaj smo z družino uživali, se spočili v nedeljo. Tak bi moralo tudi ostati.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2020 ob 21:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Mi levaki nočemo delat ob nedeljah. Mi levaki nočemo delat tud ob sobotah. Pa ob petkih tud ne. Pa v četrtek tudi ne bomo delali. Pa v sredo tud ne. V torek tud ne. V ponedeljek pa itak ne bomo delali, ker smo zmatrani. Naj dejlajo desničarji.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2020 ob 21:43 Lendavski nadvojvoda gost

        In ti si idiot desni Ivanov,ki si na tem svetu nič in oponašaš mene,siromak,nisi si sposoben priskrbeti niti svojega imena,dvomim,da imaš žensko,pederasto usmerjen,verjetno,lopovsko usmerjen kot desnofašistični ,vsekakor.No,original SDS.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2020 ob 21:47 Hadik gost

        In ti plagiator,misliš ,da si duhovit,seme nagnusno,originalnemu ne sežeš niti do ...Ogabnost SDS-a.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2020 ob 21:37 pajdo gost

      ge so pa zdaj pojbič-sds, jožko horvat-nova slovenija,frncek jurša-desus, pa še drugi, kak so na sejiv DZ pravli, ka je nedelja za počitek tudi trgovcov, pa ka so v nedeljo z družinami, zdaj so pa njihovi ministri JJ prav dali, vupan ka de tou samo do septembra, če tej pizduni nedo te inači glasovali, glavno ka so oni fraj ob nedeljah.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2020 ob 21:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      V petek ne moremo delate, ker gremo v Ljubljano biciklorati

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.07.2020 ob 21:47 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Zakaj bi mi levaki delali, če pa mamo lepe borčevske penzije? Zakaj je pa moj stari deda pobijal po vojni slovence? A zato,da bom jaz zdaj dejlal? Ne bom

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2020 ob 21:52 Lendavski nadvojvoda gost

        Ti plagiator desno fašistični,piše se "delal",ne "dejlal".Sicer pa se z bedakom polpismenim Ivanovim nima smisla ukvarjati.Pojej paštetico,boš bolj miren.Pripis...tudi jutri boš idiot SDS.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.07.2020 ob 21:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Jutri je petek, zato mi levaki ne bomo dejlali, ker gremo v Ljubljano malo štrajkati na biciklu.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.07.2020 ob 23:33 LENDAVSKI NADVOJVOD ( original) gost

      BRAVO VLADA , TRBEJ DELATI NEJ PA V BAZENE BREZ VODE SKAKATI , LOL.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.