https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nekateri trgovci napovedujejo odprtje trgovin že to nedeljo

24.7.2020  

Nekatere trgovske družbe bodo potem, ko je z današnjim dnem prenehala prepoved obratovanja ob nedeljah, del svojih prodajaln odprle že to nedeljo.


Mercator bo to nedeljo odprl vsaj hipermarkete in supermarkete in trgovine v turističnih krajih. Odprte bodo tudi trgovine M tehnike, ki so v istih trgovskih centrih kot Mercatorjeve trgovine.

"Za naslednje obdobje pa bomo pripravili seznam vseh v nedeljo odprtih trgovin in urnik obratovalnega časa, ki ga že zdaj prilagajmo glede na potrebe kupcev," so STA povedali v največjem slovenskem trgovcu.

Tudi v Tušu bodo večino poslovalnic odprli že to nedeljo. Trgovine bodo ob nedeljah odprte po veljavnem delovnem času, kakršen je veljal že v času pred razglasitvijo epidemije covida-19, so pojasnili.

Sparove trgovine bodo to nedeljo še ostale zaprte, od naslednje nedelje, 2. avgusta, naprej pa bodo spet obratovale po delovnem času, kakršen je veljal pred razglasitvijo epidemije covida-19, so STA povedali v družbi.

Hofer bo svoje trgovine odprl že to nedeljo. Delovni čas bo enak kot pred epidemijo, in sicer bodo njihove trgovine ob nedeljah odprte med 8. in 15. uro, so STA povedali v trgovcu.

Po navedbah portala 24ur se ob nedeljah ponovno odpirajo tudi trgovine Eurospin, medtem ko ima veriga Jager zaenkrat na spletni strani še navedeno informacijo, da so ob nedeljah zaprti.

Lidlove prodajalne bodo to nedeljo ostale zaprte. "O nadaljnjih korakih se bomo zaradi zagotavljanja konkurenčnosti ter stabilnosti podjetja in ohranitve delovnih mest odločali glede na odziv konkurence," so STA zapisali v podjetju.

Vlada je odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov, s katerim je v času epidemije omejila delovanje večine dejavnosti, spremenila v četrtek, veljati pa je začel danes.

S spremembo je odpravila določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin z živili in prepoved obratovanja ob nedeljah. Sedaj so sproščene vse omejitve iz odloka, prepoved velja le še za obratovanje diskotek in nočnih klubov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2020 ob 14:27 Krivica gost

      Zakoj pa je bil referendum za zaprtje baut ob nedelah zdaj pa ne upostevljajo nase zelje tej nej trbej biti v nasi Slovenije ne volitev in nej referendomov.

      99 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2020 ob 15:25 ODGOVOR KRIVICI gost

      tou pijtajpüklastoga pa posranca Horvata, crkvenjaka. Da so bilij v opoziciji so se šoprili, kak su v koaliciji se poserjeju na vas, vaše mišljenje in referendum, Ko vladajo so pritlikavci - ko ne vladajo so drekmešalci. Znano pa je, da je püklasti predsednik vlade "komunistični otrok" blizu Kučana in Pahorja, to se pa ne da izbrisati in pozabiti. Pa lahko se butasti narod, kot pravi Jelinčič poserje v hlače.

      81 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2020 ob 17:28 gost

        Tij tele cecatje, pojma nemaš ka mlatiš klantoš!!! Tij si dejte groze ešče materno mlejko maš na gobčeki ,ge se pa te tij norec razmiš v politiko in gospodarstvo

        9 56 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2020 ob 17:15 Nedela gost

      Trgovina fali v nedeljo tistim razvajencem, ki bi radi za zajtrk frisko zemljo, pa nič hudega v življenju niso probali. Trgovci so veseli, delavci pa ne. Referendum pa smo plačali!!

      72 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2020 ob 17:56 hm, gost

      volitve trbej, ka volimo bedake, to pa ugotovimo, ko oni začnejo delati proti svojim volivcem. Oziroma, ko se jim gre za svoj žep, ne za državo. To pa je problem naših volitev, saj volimo stranke, ki jih sploh nebi bilo, če bi imeli drugačen volilni sistem. Tega pa ne dovolijo POSRANCI, saj si ne bodo pluvali v svojo skledo. Od poslancev ki so danes v parlamentu so trije politiki, ti pa v navezavi z predsednkom države, vse ostalo so marionete, tiskalci gumba da - ne in drekmešalci.

      64 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2020 ob 18:22 gost gost

      Tak je praf! Trgovec se naj sam odloči. ko in kdaj bo imel odprto trgovino, tu politika n ima kaj iskati in se vmešavati. Tako je v tržnem gospodarstvu in v kapitalizmu v kakršnem smo zdaj. Ste pozabili, nega več socializma, šteroga telko šinfate, te so bile trgovine zaprte v nedelo pa praznike, ka se je mogel delavec odpočiti. V kapitalizmi šteje samo kapital, delavec je zadnja briga ..

      65 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2020 ob 19:16 Levuhar smrduhar gost

      Levičari tak i tak ne bomo delali ne v nedeljo ne v ponedelek ne torek ne sredo ne četrtek v petek bomo pa štrajkali v soboto pa počivali

      9 50 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2020 ob 19:20 G. O. S. T. gost

      Kaj se pa joče te za delavce saj pa prav oni sami želijo delati. To ni iz trte izvito ampak izjava samih delavcev. Saj ni nič ni narobe če delamo, dobiš, nadure v ponedeljek si doma sam in imaš doma mir.pa si lepo spočiješ.

      53 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2020 ob 8:00 Deily gost

        Sem trgovka in večina nas noče delati ob nedeljah. Rajši preživimo čas s svojo družino in prijatelji. Delajte tisti kateri hočete. V tazadnjo plat si porinite dodatek za nedeljo, saj se nikjer ne pozna. Žalostne so naše plače.

        77 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.07.2020 ob 19:24 Sonce gost

      Desničarji pa tudi nič ne delajo kajti njihovo delo je samo rit lizati posranemu,,,, princu teme,,,. Pa lepo za stranko veliko članarino plačevati.

      9 49 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.07.2020 ob 20:11 gost

      sonce----tij si gnoj riti pa lijžejo tvojoj ka nemo pravil----bak

      6 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.07.2020 ob 8:16 BOJKOTIRAJMO gost

      Narod, bojkotirajmo nakupe v trgovinah ob nedeljah, če smo pol leta brez problemov preživeli zaprtje trgovin ob nedeljah še bomo naprej. Ne postanite sužnji tega prekletega nenasičenega kapitala. ZATO VAS POZIVAM, BOJKOT OB NEDELJAH. Odgovori

      50 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.07.2020 ob 8:32 gost

      NAJVEČJA SRAMOTA PREKMURJA JE POSLANEC HORVAT, KI BLEBETA, BLEBETA----POLNI SVOJE ŽEPE-------------KRADE KOT JE KRADEL V TOVARNI MURA-----------LIŽE JANŠI RIT-------------GREMO NA ULICE----------JANŠA NA MADŽARSKO K ORBANU-------------OBA NA GOLI OTOK BREZ HRANE.

      40 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.07.2020 ob 10:42 Zakaj gost

      Se dela, za kapitalistično hordo in seveda proračun, moramo denar, ki ga je princ teme delil za svoje glasove - vrniti, pidzdo ste glupi narod, do konca, kot pravi Jelinčič. Siromakom je prepovedal dati, fasado bo ali že ima novo in se je čas umaknil v ozadje. Ko bo potrebno ponovno podpre princa teme in spet dobi svoje. Se enkrat, pizdo je narod glup, trije pravi politiki ga vrtijo kot ringispil. Ostali posranci niti posranciniso, gledajo le svoj žep, pizdo je narodglup.

      42 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.