https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za obnovo naravnih habitatov ob Muri tudi evropska sredstva

29.07.2020 ob 18:00  

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za projekta obnovitve naravnih habitatov ob Muri in na Pohorju. Projekta sta skupno vredna 6,7 milijona evrov, od tega bo sredstev EU okoli 5,3 milijona evrov.

Kot so sporočili iz službe vlade, je namen projekta Obnovitev mokrotnih habitatov ob Muri izboljšanje življenjskih pogojev tamkajšnje flore in favne. V okviru projekta bodo obnovili rečno dinamiko, vodni habitat, poplavne gozdove in mokrotna travišča, zagotovili bodo varovanje pomembnih delov habitatov območja Natura ter vzpostavili informacijske centre, učne poti in interpretacijske poligone.

Vrednost projekta je okoli 4,6 milijona evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval okoli 3,6 milijona evrov.

Namen projekta Vizija Pohorje 2030 - izboljšanje stanja traviščnih, vodnih in manjšinskih gozdnih habitatov ter zagotavljanje mirnih con na Pohorju pa je izboljšanje stanja naravovarstveno visoko vrednih območij, iskanje rešitev za trajnostni razvoj Pohorja in usmerjanje prostočasnih aktivnosti v naravi. Projekt je vreden okoli 2,1 milijona evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval okoli 1,7 milijona evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2020 ob 12:13 gost

      Ta denar bo lepo šel v privat žepe v naravi se pa prežeta dvej vejki pa malo kamlekov kre roba navozi. Malo se samo pograbila pa to je tud vse. Glavno ka se vidi ka mij ni kaj kao delamo učinka pa itak nobenega.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2020 ob 18:56 gost

      NARAVOVARSTVENIKI bodo izvajali nadzor nad dobljenimi sredstvi!? Oni se najbole razmijo-----na svinjsko rit trampetati!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.09.2020 ob 14:32 D gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2020 ob 6:16 gost gost

      mater do pa kradnoli boga mura namesto da bi ponosno tekla in nam z veseljem podarjala elektriko da bi se počutila koristno bodo prišli kopovi in jo malo zajezili kar za reko pomeni isto kot če človeka omejiš z gibanjem kot to čutimo danes tako da bodo te miljone koristili za uničevanje reke mure seveda nekaj večina bodo pa pokradli kot se za slovemca spodobitako da gre vse v škodo reke mure če kdo kaj ne razume mu podrobno razložim kako že desetletja uničujemo našo reko muro ker smo veliki butalci.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.