https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Geršak: Pri aplikaciji OstaniZdrav ne gre za nikakršno sledenje

30.7.2020  

O aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so spregovorili državni sekretar na ministrstvu za javno upravo mag. Peter Geršak, direktor podjetja RSteam Primož Cigoj in namestnica vladnega govorca Špela Horjak.  


Včeraj je bilo potrjenih 24 novih okužb pri 879 testiranih. Epidemiološka raziskava še poteka, znano je že, da gre za 4 okužene iz žarišča Hrastnik - dom starejših. 

"Aplikacija "OstaniZdrav" bo do roka oddana na mobilni trgovini Google Play in App Store. Pričakujemo, da bo na voljo za prenos na pametne telefone sredi oz. v drugi polovici avgusta," je dejal Peter Geršak.

 

 

"V primeru, da smo okuženi z virusom COVID19 lahko prostovoljno obvestimo uporabnike aplikacije, s katerimi smo se srečali, da smo okuženi. To storimo preko naključnih oddajnih kod, ki ne razkrivajo v nobenem primeru naše identitete.

Aplikacija obveščenih uporabnikov bo na pametnem telefonu izračunala stopnjo tveganja okuženosti uporabnika in ga o tem obvestila," je še dejal Geršak.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2020 ob 12:03 birka gost

      Bole kak lazejo vec ne morejo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2020 ob 16:46 gost gost

        Geršak: Pri aplikaciji Ostani Zdrav ne gre za nikakršno sledenje ?! Pravljica za lahko noč.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.