https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Murski Soboti navdušili velikani jazz glasbe

02.08.2020 ob 6:00  

V soboto, 1. avgusta, so v  Murski Soboti na Skritem dvorišču tokrat v jazzovskih ritmih navdušili Stefano Bedetti Group.


Nastopila je skupina, v kateri so združena nekatera največja imena glasbenega sveta – Stefan Bedetti, eden najboljših evropskih saksofonistov, Ratko Zjaca, hrvaški kitarist z veliko mednarodnimi diskografskimi nagradami in Renato Chicco, eden največjih velikanov jazza in fenomenalen organist. Namesro John Rileya, legendarnega ameriškega bobnara je nastopil Jože Zadravec, ki prihaja iz Pomurja.

Skupaj ustvarjajo popolnoma avtorsko glasbo. Stefano in Ratko sta leta 2016 dobila nagrado za najboljši jazzovski album za album Dont try this at home.

Glasbeniki najvišjega ranga v Evropi navdušujejo poslušalce z izvirno kombinacijo saksofona, kitare, orgel in bobnov. Rezultat je čudovit zvok in aranžma, ki eksperimentira z ritmom, idejami, teksturami in prostorom.

Tudi tokrat so navdušili z entuziazmom, strastjo, intenziteto in toplino umetnikov, ki ustvarjajo navdušujočo glasbo originalnih kompozicij in standardov.

Zasedba: Stefano Bedetti – saksofon, Jože Zadravec – bobni, Ratko Zjaca – kitara, Renato Chicco – orgle.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2020 ob 6:48 Gegege gost

      Kakši naslov bi li dali, če bi prišo rejsan kakši velikan jazza. Bilo je pa top.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.