https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Odranci po enajstmetrovkah v finale pokala

Velika Polana, 1.8.2020  

V drugem polfinalu pokala MNZ Lendava za lansko sezono, sta se pomerili ekipi Polane in Odrancev. V finale so po streljanju enajstmetrovk naredovali Odranci.

Polana - Odranci 2:2 (2:2)

0:1 - Ciglarič (2.min), 1:1 - Horvat Kapun (10.min), 2:1 - Žalik (22.min), 2:2 - Žerdin (23.min)

enajstmetrovke 3:5 

Polana: Šaruga, Klujber, L. Car, Lebar (od 61. Šiško), Jakšič, Žalik, Recek, Horvat Kapun, B. Car, T. Horvat in Žugelj.

Odranci: Farkaš, P. Horvat, K. Horvat, Hartman (od 71. Tompa), Meznarič, Vok, N. Kociper, Žerdin, M. Horvat (od 85. D. Horvat), D. Kociper (od 80. Sreš) in Ciglarič.

Glavni sodnik: Damjan Borovič.

 

Obe moštvi sta šli silovito v tekmo. Rezultat tega že takoj v drugi minuti, ko je po napaki domače obrambe žoga prišla do Ciglariča, katerega prvi strel je Šaruga še odbil, odbito žogo pa je nato Ciglarič le pospravil v mrežo. Nekaj minut kasneje je Marcel Horvat nevarno sprožil, a je Šaruga žogo preusmeril v prečko. V 10. minuti se je z okrog 25 metrov Horvat Kapun nenadoma odločil za strel od daleč in matiral Farkaša. V 16. minuti je nato Recek od daleč stresel še preško. V 22. minuti so domači prešli v vodstvo - Farkaš se je z žogo preigraval pred svojimi vrati, ukradel mu jo je Žalik in žogo potisnil v mrežo. Takoj v naslednjem napadu je bil po predložku iz prostega strela v domačem kazenskem prostoru najspretnejši Žerdin in poskrbel za izenačenje.

Nor prvi polčas je pustil posledice pri obeh moštvih, ki sta, bolj kot se je tekma bližala koncu, pešali na terenu. Po nekaj priložnostih na eni in drugi strani, se je tekma končala neodločeno, tako da so sledile enajstmetrovke. Za domače so zadeli Žugelj, Horvat in Jakšič, zgrešil je Klujber. Za gostujočo zmago pa so bili uspešni izvajalci Tompa, Vok, Žerdin, Sreš in Ciglarič.

Nogometaši Odranec so se tako v finalu pokala MNZ Lendava pridružili Nafti. Finalno srečanje bo v Veliki Polani, v soboto, 8.8. ob 17:30. Za konec dodajmo, da so si domači uspeli zagotoviti dovoljenje NIJZ, tako da se je lahko, ob upoštevanji vseh varnostnih ukrepov, srečanja udeležilo tudi 115 gledalcev.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija