https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vremenoslovci svarijo pred nevihtami s točo

11.08.2020 ob 10:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes sončno s popoldanskimi in večernimi nevihtami. 

"Danes bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Goriškem do 34 °C," navaja Arso.

Vir: Arso

"Danes zjutraj se je nad večjim delom zahode in delom osrednje Slovenije nahajala visoka oblačnost, ki se bo dopoldan večinoma razkrojila. Nekaj več gostejše oblačnosti bo dopoldan na območju Alp, predvsem v severozahodni Sloveniji. Čez dan bo na nebu nastajala kopasta oblačnost iz katere bodo ponekod začele nastajati posamezne, lokalne plohe in nevihte. Te bodo sprva koncentrirane nad hribovite predele Slovenije, pozno popoldan in zvečer pa se bodo razširile tudi nad nekatere ostale predele države.

Ob šibkem vetrovnem striženju bo na voljo do 1000 J/kg razpoložljive potencialne konvektivne energije za razvoj neviht. Lokalno se lahko ob nevihtah pojavljajo silovitejši nalivi in močnejši nevihtni piš (“down burst”), ob dovolj razvitih nevihtah pa obstaja tudi velika verjetnost nastanka toče.

Izpostaviti gre skrajni severovzhodni del Slovenije, kjer lahko nastane kakšna močnejša nevihta z močnimi, dolgotrajnejšimi nalivi s točo in silovitejšim nevihtnim pišem. Toča lahko lokalno popoldan in zgodaj zvečer, ob kakšni dovolj razviti nevihtni celici, tam preseže debelino 3 cm (premer).

Ozračje se bo v noči na sredo umirilo," navaja Neurje.si.

Vir: Neurje.si

Jutri bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 25 do 30 °C. 

Obeti

"V četrtek in petek bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo posamezne plohe in nevihte," napoveduje Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2020 ob 10:56 Vlado gost

      Kako naj preventivno ukrepamo oz. zaščitimo sadje in zelenjavo. Imate predloge? Hvala...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2020 ob 11:53 gost

      pokrij z protitočno mrežo,se da kupit v vsaki večji trgovini...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.