https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na Hrvaškem rekordnih 180 novih okužb

13.8.2020  

Na Hrvaškem so od srede potrdili še 180 okužb z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so zabeležili prvo okužbo. 

"Na Hrvaškem so največ okužb z novim koronavirusom potrdili 11. julija, ko so našteli 140 primerov. V sredo so potrdili 130 novih okužb, danes pa 180. Od začetka tedna je so tako zabeležili 446 novih primerov. Hrvaški epidemiologi pojasnjujejo, da gre večinoma za mlade ljudi, ki so se okužili z novim koronavirusom na nočnih zabavah v gostinskih lokalih med počitnicami na obali.

Največ novookuženih je bilo v minulih 24 urah na območju Zagreba, kjer so zabeležili 47 novih okužb. Zagrebški štab civilne zaščite je prav tako pojasnil, da je večina novookuženih, 24, v stik z virusom prišla med počitnicami.," poroča STA.

Včeraj so v splitsko-dalmatinski županiji potrdili 41 novih primerov, ena oseba pa je umrla. V obalnih županijah so osem novih primerov zabeležili v zadrski županiji, po tri v šibeniško-kninski in dubrovniško-neretvanski, dva v primorsko-goranski ter enega v istrski županiji. V vseh ostalih županijah so našteli še 40 novih okužb.

Doslej so na Hrvaškem zabeležili 6050 okužb z novim koronavirusom. Okrevalo je 5078 ljudi, za covidom-19 pa je umrlo 161 ljudi. "V preteklih skoraj šestih mesecih so testirali nekaj manj kot 133.500 oseb, od tega več kot 1200 v preteklih 24 urah," so po navedbah STA zapisali v sporočilu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.