https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Beltincih obeležili občinski praznik in priključitev Prekmurja

Beltinci, 15.08.2020 ob 16:00  

Včeraj je na grajskem dvorišču v Beltincih, potekala slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo priznanj ob 24. občinskem prazniku in dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Zbrane je slavnostno nagovoril župan občine Beltinci Marko Virag, ki je med drugim predstavil dosežke občine v minulem obdobju in predstavil tudi načrte za prihodnost.

Župan občine Beltinci Marko Virag je ob občinskem prazniku podelil županova priznanja.

Skupina Marko banda je prejela priznanje za 30 let ohranjanja prekmurskega ljudskega glasbenega izročila. V tridesetih letih delovanja imajo za sabo preko 1000 nastopov po Sloveniji, kot tudi po Evropi. Gostovali so tudi pri izseljencih v Argentini in Urugvaju, skupaj s Folklorno skupno Beltinci pa tudi na Japonskem. 

 

Milena Jerebic iz Lipe je prejela posmrtno priznanje, ki je bilo vročeno družinskim članom. Njeno delo je posebej izstopalo na področju kulture in umetnosti v Kulturnem društvu Lipa že od vsega začetka. Marija je bila aktivna na mnogih področjih v svoji vasi.

 

Beltinski župan je na prireditvi sprejel tudi zlate maturante beltinske občine. To so Zala Janža iz Bratoncev, ki je obiskovala Gimnazijo Murska Sobota, Ivo Prelog iz Beltincev, maturant Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Primož Zavec iz Gančanov, maturant Biotehniške šole Rakičan in Žan Smej iz Gančanov, maturant Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. 

   Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija