https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik Pahor položil venec ob spomeniku Jožefa Klekla

16.08.2020 ob 0:00  

Občina Črenšovci je to nedeljo ob 17.uri v sodelovanju s Kulturno-turističnim društvom Črenšovci ob državnem prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom pripravila osrednjo občinsko prireditev, katere se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije in ob tej priložnosti nagovoril zbrane, ter položil venec pred spomenik Jožefa Klekla st.

Predsednik republike Borut Pahor se je že osmo leto zapored ustavil ob spomeniku Jožefa Klekla in se s položitvijo venca poklonil prekmurski pripadnosti matični domovini. 

Ob tej priložnosti je povedal, da je po lanski 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom letos tudi 100. obletnica podpisa Trianonske pogodbe, ki je potrdila mejo med Ogrsko in Kraljevino SHS. Zbrane sta nagovorila še županja občine Vera Markoja in poslanec Jožef Horvat.   

Na slovesnosti so še tudi podelili priznanja za dosežke mladih na kulturnem področju. Posebno priznanje za dosežke na kulturnem področju sta prejela Domen Zver in Miha Zelko, ki sta s svojim talentom oplemenitila številne občinske prireditve ob državnem prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2020 ob 19:39 domačin gost

      Čestitam ob prazniku: Samo če vi Čren. nebi imeli gos.Horvata v parlamentu VAS gos. Pahor nebi obiskal!!! Čestitke Horv. in seksi županji Verici!

      14 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2020 ob 20:33 gost

      Pa Pahor ne sodi sem,on je komunista,ka je zablaudo.

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2020 ob 20:51 Moja Mura gost

      Seronje sta Pahor pa Horvat nič drugo .Tisti gornji čestitkarji lejko njima rit polijžete gda ta mela najbolj posrane

      18 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.08.2020 ob 8:21 G. O. S. T. gost

      Precednik države je gospod Pahor če se ne motim. In njegova naloga in obveza je da za take dogotke in praznike položi venec. Pa naj je to na Primorskem eli v Prekmurju ali kje drugje. In kaj bi vi zabiti Prekmurci zdaj radi da to naredi lopov manipulator,,, princ teme,,,, saj smo pa Prekmurci za njega samo eni,,, cigani,,, pa da nebo pomote tudi njegovi ritolizci.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2020 ob 8:58 gost v šolo se vpiši gost

        še napisat ne veš dva stavka, pa se oglašaš tukaj... kaj bi ti rad povedal???? drugo kot da čakaš pomoč..... s prvo besedo si vse napisal o sebi

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2020 ob 11:48 gost

        TELE ZARUKANO_____GNOJ OD GNOJA!!! kda te je mama porodijla te bi se naj bole tele skotilo da bi ga zdaj že lejko prodali nažalost pa tebe prostaka ešče izda gledamo kako propadaš v mukah svojih iztrebkov!!!!!!!!!

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.08.2020 ob 9:05 G. O. S. T. gost

      Gost 8.58 vpiši se ti na psihiatrijo bedak..

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.08.2020 ob 9:14 gost

      Ne pišite in ne vohunite za g. Horvatom!

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.