https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prvi dan si je aplikacijo naložilo skoraj 5000 prebivalcev

19.08.2020 ob 13:00  

Kot dodaten preventivni ukrep pri preprečevanju in zajezitvi virusa Covid-19 lahko uporabljate novo mobilno aplikacijo #Ostanizdrav.

Mobilna aplikacija za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav je pripomoček, ki vam sporoči, ali ste bili v stiku z okuženo osebo. Z njeno uporabo in upoštevanjem priporočil vsak izmed nas pripomore k obvladovanju širjenja virusa ter varovanju zdravja nas samih, naših bližnjih in celotne družbe.

Aplikacijo #OstaniZdrav si je predvčeraj od 16. ure do včeraj do 13. ure, naložilo že 4982 uporabnikov. Aplikacija je na voljo v 4 jezikih: slovenskem, italijanskem, madžarskem in angleškem. 

 

 

Namestitev mobilne aplikacije #OstaniZdrav

Uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android si lahko aplikacijo pridobijo in namestijo v spletni trgovini z aplikacijami Google. Aplikacija bo na voljo tudi za uporabnike Applovih telefonov oz. operacijskega sistema iOS predvidoma do konca avgusta.

Namen mobilne aplikacije

Uvedba aplikacije je dodatni preventivni ukrep in ščiti tako zdravje posameznikov kakor javno zdravje. Aplikacijo si na pametne prenosne telefone namestimo povsem prostovoljno. V našem vsakdanu pa ima sicer še naprej osrednjo vlogo dosledno upoštevanje drugih preventivnih ukrepov: vzdrževanja zadostne medsebojne razdalje, rednega umivanja in razkuževanja rok in nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in javnem prometu.

Aplikacija #OstaniZdrav nas opozori, da smo bili v stiku z okuženim, zato obstaja večje tveganje, da smo se okužili tudi sami. Tako že takoj po opozorilu, ki ga prejmemo od mobilne aplikacije, ravnamo še bolj odgovorno: opazujemo svoje počutje in ob prvem zaznavanju simptomov stopimo v stik z osebnim zdravnikom, se ne družimo, še posebej ne z ranljivimi posamezniki, in še bolj dosledno izvajamo preventivne ukrepe (higiena rok in kašlja, nošenje mask in ustrezna medsebojna razdalja.

Aplikacija #OstaniZdrav bo svoj namen dosegla, če si jo na mobilni telefon namestimo še preden zbolimo. Samo tako bodo osebe, s katerimi smo imeli stike preden smo izvedeli za okužbo, obveščene in pravočasno ravnale samozaščitno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2020 ob 15:57 gost

      Vedno in povsod se najdejo bedaki. Pametni pa na njih služijo. Ni šans, da bi si to norijo namestil, niti pod prisilo. Čakamo Nemčijo 28.8. Potem pa pri nas. Janči spizdi.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2020 ob 18:24 AAAAAAAAAAA gost

      Ta aplikacija mojga telefouna vijdla nede pa či mo okuženi ali pa nej.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2020 ob 13:58 G. O. S. T.,,, gost

      Te aplikacije si morajo naložiti vsi vodilni pizdeki sveta. Kajti oni so dobili plačano da ustrahujejo in drkajo glupi narod. Kjer se pa je vse začelo,,,, Vuhan,,, se pa zabava na polno in uživa v poletju,ter se ustvarjajo gromozanski dobički in se krepi gospodarska rast. Kajti preostali svet se bori z posranim virusekom za keroga sam bog več Neve kaj je res in kaj namišljeno in kaj izmišljeno z strani svetovne zdravstvene organizacije. Kera pa je velika zaveznica svetovnega raziskovalnega centra kje le v,,,, Vuhanu,,,,,.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.