https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

20.08.2020 ob 18:00  

Danes in prihajajoči konec tedna se bodo v Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

 

Četrtek, 20. avgust

Prijetno in doživeto bo danes ob 19.30 v Moravskih Toplicah, na zelenici v središču kraja, kjer je na sporedu Etno četrtek. Nastopila bo folklorna skupina KUD Jožef Košič Bogojina. Predstavili bodo sklop ljudskih plesov iz Goričkega, Ravenskega in Porabja z novimi plesnimi člani.

Petek, 21. avgust

Ob 18. uri bo v Mladinskem centru Gornja Radgona poetični večer na prostem, kjer bo pesnica in pisateljica Lučka Zorko prebirala svoja dosedanja dela. Dogodek bo povezovala Nika Škof. Ljubitelji poezije prijazno vabljeni. V primeru slabega vremena bo dogodek v muzeju Špital.

V okviru Soboškega poletja bo na Trgu kulture Murska Sobota ob 20.00 uri nastopila ANIKA HORVAT & BAND. Anika se z glasbo ukvarja že 30 let. Posnela je že tri albume in nastopila na festivalih Melodije morja in sonca ter Slovenske popevke. V Murski Soboti se bo predstavila s svojo zasedbo, kjer bomo lahko slišali njene največje uspešnice, kot so Lahko noč Piran, Samo ti, Ogenj in led ter skladbe iz novega albuma.

Ob 21.00 uri bo na Grajskem dvorišču nastopil Chris Eckman, ki je izjemno ustvarjalen in aktiven glasbenik, ki je kariero začel kot član legendarne ameriške skupine The Walkabouts, ene prvih skupin, ki je podpisala pogodbo za kultno grunge založbo Sub Pop in po tem dosegla pomembno mednarodno kariero. Sodeloval je s številnimi znanimi in raznolikimi glasbeniki. Trenutno je aktiven v skupinah The Strange, Dirtmusic in Distance, Light & Sky, poleg teh pa tudi v slovenskem bandu The Frictions. 

Sobota, 22. avgust

V okviru Soboškega poletja bo zjutraj ob 10. uri v Gledališču Park Murska Sobota potekala lutkovna predstava Palčica (Lutke Velenje). Zgodba Palčica spada med najlepše Pravljice pisatelja Hansa Christiana Andersa.

Ob 16.00 uri se bo pri Osnovni šola I Murska Sobota v pričel 19. mednarodni atletski miting "Priložnost za mlade." Dogodek organizira atletski klub Pomurje.

V Moravskih Toplicah bo od 18. ure naprej potekala etno-kulinarična prireditev z namenom predstavitve rastline AJDE. Predstavljene bodo kulinarične dobrote iz ajde, rokodelske dejavnosti in različne druge ponudbe na turistični tržnici. Dogodek bo popestren z etno kulturnim programom.

V Murski Soboti pa bodo ob 20. uri nastopili Prašnati na Dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot. V glasbi skupine Prašnati je čutiti zvoke Panonije na nekoliko drugačen način, s pridihom urbanega, morda celo kavarniškega, rahlo džezovskega.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2020 ob 18:31 gost

      Kaj pa Adi Smolar v Gornji Radgoni ob 20ih odpade ali bo? Cudno da njega niste omenili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2020 ob 21:21 Magyar Bacsi gost

      V lendavskih goricah bo baje Karči korona party. Prijazno vabljeni.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2020 ob 21:42 Risto Kubura gost

      Kje pa se lahko naročijo oziroma dobijo karte??????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.