https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Okužba potrjena v 23 občinah, kar 4 nove okužbe v Pomurju

26.8.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 1439 testiranj na covid-19, od tega je bilo 36 oseb pozitivnih. Okužbe so bile potrjene v 23 občinah. 

V Pomurju 19 aktivnih primerov

V Pomurju je devetnajst aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Osem v občini Lendava, tri v občini Gornja Radgona in po dve okužbi v občinah Velika Polana, Grad in Murska Sobota, po eno pa v občini Ljutomer in Kuzma.

Potrjene okužbe v torek

Včeraj so štiri okužbe potrdili pri osebah iz tujine, tri nove okužbe potrdili v občinah Ljubljana, Grosuplje in Šentjur, dve okužbi v občinah Koper, Velike Lašče in Bled, po eno okužbo v občini Celje, Lendava, Nova Gorica, Piran, Brezovica, Dravograd, Kamnik, Sevnica, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Grad, Komenda, Ljubno, Murska Sobota, Velika Polana in Radlje ob Dravi.

Potrjene okužbe v ponedeljek

V ponedeljek so po tri nove okužbe potrdili v občinah Ljubljana in Velike Lašče. Po dve okužbi so potrdili v občinah Laško, Vipava in Dravograd ter po eno v občinah Celje, Novo Mesto, Šentjur, Nova Gorica, Ravne na Koroškem, Sevnica, Idrija, Mina Peč in Velika Polana.

Potrjene okužbe v nedeljo

V nedeljo so 5 novih okužb potrdili v občini Ljubljana in Novo mesto, eno novo okužbo pa v občinah Celje, Črnomelj, Rečica ob Savinji in Miklavž na Dravskem polju.

Potrjene okužbe v soboto

V soboto so 8 okužb potrdili v občini Ljubljana, 4 v občini Lendava, 3 v občini Novo mesto, 2 v občinah Škofljica, Slovenska Bistrica in tujina, po eno okužbo pa v občinah Celje, Maribor, Koper, Velenje, Piran, Zagorje ob Savi, Ivančna Gorica, Laško, Sevnica, Škocjan, Škofja Loka, Mokronog - Trebelno in Murska Sobota.

Potrjene okužbe v petek

V petek so 10 okužb potrdili v občini Ljubljana, 3 okužbe so bile potrjene v občini Grosuplje, 2 novi okužbi v občinah Maribor, Velenje, Poljčane, Sodražica in Krško. Eno novo okužbo pa v občinah Celje, Tržič, Novo mesto, Šentjur, Koper, Brezovica, Ig, Šenčur, Šmarješke Toplice, Rečica ob Savinji, Izola, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče, Lenart, Pivka, Semič, Šentrupert, Videm, Vitanje in tujina.

Potrjene okužbe v četrtek

V četrtek so 9 okužb potrdili v občini Ljubljana, po 3 okužbe so bile potrjene v občini Trebnje, 2 v občini Celje, Velenje, Gornja Radgona in Vrhnika, po eno okužbo pa v občinah Grosuplje, Šentjur, Lukovica, Lendava, Vodice, Dolenjske Toplice, Kostanjevica na Krki, Mirna, Mura, Rogaška Slatina, Štore, Brežice, Dravograd, Grad, Izola, Laško, Poljčane in Škocjan. 

Potrjene okužbe v sredo

V sredo so 10 okužb potrdili v občini Ljubljana, po 4 okužbe so bile potrjene v občinah Celje in Tržič ter po 3 v občinh Črnomelj, Šentjur in Ilirska Bistrica. Po eno novo okužbo pa so zabeležili v občinah Novo Mesto, Maribor, Lukovica, Domžale, Ig, Medvode, Metlika, Rečica ob Savinji, Zagorje ob Savi, Zreče, Ankaran, Ljubno, Miren-Kostanjevica, Mirna, Radeče in Štore.

Potrjene okužbe v torek

V torek so tri nove okužbe potrdili v občinah Ljubljana, Celje, Kranj, Maribor, Tržič, Lukovica in tujina. Po eno okužbo so odkrili v občini Grosuplje, Hrastnik, Koper, Piran, Šenčur, Šmarješke Toplice, Ptuj, Trebnje, Sv. Trojica v Slovenskih goricah, Dobrepolje, Dobrna, Dolenjske Toplice, Jesenice, Ljutomer, Sodražica in Zagorje ob Savi.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2020 ob 10:32 domačin gost

      Pa kdaj bo že konec ,covid-19?

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 21:31 Vojko gost

        kmalu napovedan je update na vezijo covid-20, za bolj zahtevne pa bo baje izdana tudi verzija covid-20 Plus

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 21:32 Vojko gost

        kmalu napovedan je update na verzijo covid-20, za bolj zahtevne pa pride še verzija covid-20 plus

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2020 ob 11:07 gost gost

      To je pa zdaj tisto, ka se zblojena raja vrača s hrvatije.

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2020 ob 11:08 gost

      Naj mi da nekdo pameten odgovor zakaj je NIJZ naredil izjemo pri nogometnem klubu Mura in poteptal svoje predpise in navodila. Zakaj so pri nogometnih klubih Olimpija, Domžale, Aluminij uporabljali drugačna merila. Zaradi denarja ali česa drugega? Poslanec v koaliciji - vladi Jožef Horvat veš kaj o tem? Potem nas neuke razsvetli.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2020 ob 11:27 gost

      Ka re ges razsvetlin? Tudi prej so veljala ista pravila in predpisi kot sedaj,le s to izjemo,da se zdaj odstrani z ekipe okuženi in gre sam v karanteno.Pri Olimpiji,Domžalah in Aluminiju so se naši politiki in celotna NIJZ posrali v hlače in odredili karanteno za celo ekipo.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 11:42 gost

        In kje imaš ti zdaj ISTA PRAVILA IN PREDPISE, če so pri teh napštetih klubih bili vsi nogometaši v karanteni, pri Muri samo dva. In zaradi karanten so bile tekme preložene. Kaj si ti nor ali se samo norega delaš? Ali pa za Muro ne veljajo zakoni, predpisi, odloki????? Drugič ne seri več.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 13:11 gost gost

        Po novem se odstranijo samo okuženi igralci, kot ti je gost zgoraj že povedal. V pravilniku je tudi zapisano če ima ekipa 14 zdravih igralcev mora tekmo odigrati, če ne , je v disciplinskem postopku kot je zdaj Aluminij.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 13:22 gost gost

        Sem še nekaj pozabil prej ....Spremenili so pravila, ker drugače se prvenstvo ne bi moglo odigrati, na FIFI pa so to sprejeli že prej, saj drugače nebi bilo finala lige prvakov in ne lige Evropa. Bom prilepil link kje je zapisano da boš imel črno na belem.Ta vikend se začne pomurska liga, vsak klub je prejel merilnik temperature in se bo pred tekmo vsakemu igralcu izmerila temperatura, če ima kateri povišano temperaturo se ga odslovi, tekma se pa odigra. Ja , še to , tudi jutrišnji nasprotnik Mure ima enega okuženega in tudi ta ni odpotoval na tekmo. Tebe Mura lekaj redno žulji.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 13:34 gost

        Pa glih zdaj, ko je veška Mura na vrsti, so spremenili pravila. To pomeni, da za Muro veljajo pravila FIFE, za navadne smrtnike v Sloveniji pa pravila NIJZ- a. Se vam ne zdi, da je to protiustavno ali se vam jebe za to?????

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2020 ob 11:53 gost

      Ti ne razmiš,ka san ti napiso,nej? Lepo san ti napiso,ka se naša vlada posrala v hlače od straha,so se fejs zbođali za zdravje in so celo ekipo dali v karanteno,v predpiusaj in pravilaj pa piše,ka se odstrani samo tiste pozitivne na virus.Zaradi varnosti in zdarvja so dali v kranteno tudi druge-zdrave igralce. Kapiš zdaj

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 13:01 gost

        Strinjam se, da se je naša vlada posrala v hlače, ne strinjam se pa z drugim tvojim delo komentarja. ZAKAJ ZA MURO VELJAJO DRUGAČNI VATLI KOT ZA OLIMPIJO, DOMŽALE, ALUMINIJ??????? Bodi tako prijazen in nalepi predpis, zakon, odlok kjer to piše in in od kdaj to velja. Upam, da boš zmogel to dokazati. ZAKAJ, U PIZDO MATERINO, MORA BITI MURA POVSOD NEKA IZJEMA IN MORA IMETI NEKE PRIVILEGIJE, KI JIH DRUGI KLUBI NIMAJO. SRAMOTA LJUDI, KI TO DELAJO.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2020 ob 13:03 gost

      Upam, da jih bo Evropa kaznovala, ker za njih ne veljajo predpisi.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 13:27 gost gost

        tij si samo gnjes butasti ali tudi ovači. V UEFI in FIFI so to že prej sprejeli in zato okuženi ni bil prisoten na finalu. Ker vidim da si ena in ista oseba ki že pod vsak komentar isto piše , ti tu prilepim COVID sklep NZS-ja, bi ti prilepil od FIFE , samo dvomim da obvladaš tuji jezik. https://www.nzs.si/Doc/Info/2020/45-20_COVID-19%20-%20sklepi%20za%20tekmovanja%20NZS%20v%20TL%202020-2021.pdf

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 13:42 gost

        Hvala bogu, da ga ti obvladaš in imaš IQ 185 pri tem pa niti ne pomisliš, da je to protiustavno, da za nogometaše in klube veljajo zakoni EUFE, za navadne smrtnike pa zakoni NIJZ - a, ki so si v nasprotju. Sicer pa nima veze, Mura bo jutri tako in tako pogrnila. Me pa zanima kako lahko gre NZS mimo NIJZ - a. Zanimivo vprašanje za Ustavno sodišče. Hvala pa za tvoj trud. Vidim, da bi nekateri za Muro dali vse.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 14:04 gost gost

        Saj tudi ostali športniki normalno dalje tekmujejo in mislim da tudi pod enakimi kriterijami kot nogometaši, to sem ti dal samo primer ker sem malo več v nogometu prisoten in vem kak se zadeve odvijajo, zato tudi link od nzs-ja. Jeb... NIJZ saj tej sami nevejo ka delajo, to je zgubljena druščina :).

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 17:18 gost

        Te brezveznike ozitoma zgubljeno druščino je Janez Janša skupaj nastavil in delajo večinoma to, kar on naroči. So bili sposobni ljudje na NIJZu, a jih je Janša odstranil. Ko ti NIJZ vodi metadonski doktor Krek, ukrepe pa paničarka Beovićeva, se ni kaj čuditi. Katastrofa od ljudi.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.08.2020 ob 13:59 gost

      Tak je; mi bi za Muro dali vse,ti se pa leko na glavo postaviš od zavisti,pa ti nede nika pomagalo. Mura de pa vutro zmagala lp

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 14:05 gost

        Saj vi ne dajete Muri, vi dajete Kuzmiču, Rajbaru in Antonu, ki so lastniki Mure. Jaz raje dam ženi, otrokom, vnukom, vnukicam, pravnukici in pravnuku, sebi, tu pa tam tudi revežem, ki so potrebni pomoči. Vidiš, vsak po svoje.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.08.2020 ob 16:08 Prekmurec gost

      Nej je samo pri muri tak! V pomurski Polana pa Hotiza isto normalno trenirata neglede ka majo prisoten virus in čez vikend do normalno tekme

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 16:36 gost

        ....... pa ostale, ki nismo športniki????? Povej, če je to normalno, da ti nogometaši skupaj trenirajo, se vsakodnevno družijo, se nekdo okuži , gre tisti okuženi v karanteno, ostali normalno dalje. Če se v DSO, šolah, bolnišnicah, zdravstvenih domovih okuži ena oseba, pa gredo v karanteno vsi, ki so bili z okuženim v stiku ali se sumi, da so bili v stiku. Kakšno zjebano vlado, NIJZ imamo potem, da za vsako skupino ljudi obstajajo različni ukrepi?????????? To je velika kršitev človekovih in ustavnih pravic. Malo premislite, preden odpišete.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.08.2020 ob 20:30 PISUN gost

      ti so to besedo KAR porini v rit, da boš KAR imel debelejšo. To pa ne napišeš, da je včeraj bilo KAR 52 pijanih ljudi v Pomurju, pa kaj potem, se bodo streznili, virus bo pa KAR ostal v tvoji riti, budalo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.