https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kustečeva: Šole pripravljene na začetek novega šolskega leta

27.8.2020  

Na današnji novinarski konferenci sta po seji vlade nastopila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin. 


Kacin: Smo na dobri poti pri zamejevanju širjenja virusa

»Podatki zadnjih dni in tudi današnji podatki kažejo, da smo na dobri poti kar se tiče zamejevanja širjenja virusa. Včeraj je bilo opravljenih 1299 testov. Število na novo okuženih je znašalo 33, kar pomeni, da smo zabeležili 3 okužbe manj kot dan prej.

Po do sedaj znanih podatkih so vnesene okužbe iz tujine zgolj 4, kar kaže na to, da smo pri zamejevanju vnesenih okužb v državo uspešni. Pozitivni podatki so uspeh vseh nas, ki se vestno držimo preventivnih ukrepov.

Iskrena hvala vsem učencem, dijakom, njihovim staršem, ravnateljem in učiteljem ter ostalemu osebju v šolah, pa tudi seveda vsem ostalim državljankam in državljanom, da so ravnali odgovorno in se pravočasno vrnili domov", je uvodoma dejal Kacin.

Simona Kustec: Šola bo

»Najprej naj ponovno potrdim, da šola 1.9. bo!,« je uvodoma dejala Kustečeva. Prvega septembra se bodo v šolske klopi, tako kot vsako leto, odpravili vsi učenci, dijaki in učitelji.

Čeprav bo pouk potekal na običajen način, pa bo tokrat potrebno ukrepati epidemiološke in zdravstvene ukrepe.

»Rada bi povedala tudi, da je šolski sistem pripravljen na začetek šolskega leta. Pripravljene so šole, kot objekti, in pripravljena je izvedba izobraževalnih programov,

To lahko potrdim tudi sama, v preteklih dneh sem obiskala več ustanov, od osnovnih do srednjih šol. Potrdim lahko, da v ustanovah pričakujejo učence in dijake in da so na njihov prihod pripravljeni.

Učiteljski zbor je pripravljen in vesel, da se bo novo šolsko leto začelo. Upam in vem, da ste na to pripravljeno tudi vi - učenci, dijaki in starši. Verjamem, da bomo v novo šolsko leto vstopili varno, da bomo vsi skupaj pazili na svoje zdravje in na zdravje ljudi okoli nas. Posebno bi rada ob tem še opozorila na varnost v prometu, kjer moramo biti v teh dneh vsi posebno pozorni,« je še dejala.

Novo šolsko leto zaznamujejo trije Z-ji

Novo šolsko leto po njenih besedah sicer zaznamujejo trije Z. "Prvi je znanje, drugi, trenutno posebej pomemben, je zdravje, tretji pa zaupanje. Zaupajmo si, verjemimo drug v drugega in verjemimo, da smo vsi na isti barki, ki jo imenujemo novo šolsko leto," je še pozvala.

Poudarila je, da je na šolarjih in njihovih starših odgovornost, da pridejo v šolo samo zdravi, enako velja tudi za učiteljski zbor. Opazujte se, če se ne počutite dobro, obiščite svojega zdravnika in ne hodite v šolo, je pozvala.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2020 ob 20:45 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Samu ednu puven,Sluvenjerusi,nej je Kustečeva,je Kustecuva.Tak.Notranje prekmurskuga purekla.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.