https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada podaljšala ukrep čakanja na delo

27.8.2020  

 Ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo je podaljšan do 30. 9. 2020.


Stanje na trgu dela nakazuje na to, da je ukrep za delavce in delodajalce še vedno potreben. Za mesec september 2020 so potrebna sredstva ocenjena v višini 16,5 mio eur,« je prek družbenega omrežja Twitter sporočil minister za delo Janez Cigler Kralj.

Cigler Kralj se je sicer še v začetku tedna nagibal k umiku čakanja na delo oz. preusmeritvi gospodarstva na ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

 

 

Kot je dejal za STA, take pobude dobiva tudi od zunaj. Hkrati je izpostavil, da nekatere panoge še niso res zaživele in da jih ne želi pustiti na cedilu. K podaljšanju čakanja na delo so ga v torek pozvali tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

»Po podatkih, ki jih je STA posredoval Zavod RS za zaposlovanje, so delodajalci za ukrep subvencioniranja čakanja na delo do vključno torka posredovali 71.842 vlog za 390.903 zaposlene. Po zadnjem, četrtem protikoronskem zakonu, ki je shemo čakanja omogočil za julij in avgust, so oddali 14.903 vloge za 50.919 zaposlenih.

Skupaj je doslej zavod delodajalcem za povračila nadomestil plače zaradi čakanja nakazal 258,5 milijona evrov, nova tranša, ki bo znova zajela mesece marec, april, maj in junij, pa je napovedana za petek. Prva nakazila za čakanje na delo v juliju so predvidena 10. septembra,« poroča STA.

*Foto: Janez Cigler Kralj (Twitter)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2020 ob 13:21 G. O. S. T.,,, gost

      Koje podaljšanje da si kapitalisti polnijo žepe z davkoplačevalskim denarjem. Ko bo konec tega kvazi sranja bodo pa presežne delavce lepo odpustili brez par doma. Njihov izgovor bo korona virus zaradi katerega zdaj lepo bogatijo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2020 ob 16:23 ......... gost

      določeni prvatniki in firme dajejo minimalne plače, dodatke države pa "prekladajo" v svoje žepe. Imam jasen primer, torej hudičeva vlada bo po koronasranju naredla kapitaliste še 5x večje, močnejše, prokleta banda hudičeva. Samo delavci trpijo, vedo, kaj se dogaja, če pa ne UPAJO PISNITI, KER BODO JUTRI NA BORZI, to je Slovenija leta 2020! Da bi se kapitalistom, ki jih nihče ne kontrolira denar spremenil v drek, da bi se ga do sitega nažrli.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2020 ob 20:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      V rèdi,zakaj pa jès delan stalnu,mater van.Tak,bi rad videl tiste,ki bi nas nadomestili,varovani kot so,nenadomestljivi,rezerva človeštva.Glej,nihče ne pogreša nenadomestljive,še več postorimo,da bi bilo tako naprej,eni nenadomestljivi bodite tam kjer ste,naj zavoljo vas ne jemljemo Linex-a,za drisko ,za opombo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2020 ob 9:31 Sandra gost

      Pa je ta vlada pametna pometa z ljudmi in upravlja a denar mecejo v svoj budzet naj se pobrigaju za lacne ljudi a posebno za invalide kje su oni njima treba pomagat i dati denar sramota naj bo vlade in slovenije.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2020 ob 10:17 Krasna gost

      Žal dobijo denar samo tisti, ki imajo službe. Avgusta 2020 sem izgubila enoletno delo. Ker pa imam več otrok ne dobim druge službe. Mož je tudi ostal brez službe. Na moje mesto so zaposlili hrvata. Povsod kjer vprašam že delajo južni ljudje. Za Slovence ni dela. Koliko hinavščine in laži na delovnem mestu. Nas ki bi radi delali in tudi že doma veliko delamo meče država v isti koš kot družine z 4 otroci. Koliko krivic je že tu. Koliko nespoštovanja nas, ki imamo večjo družino. Tej državi se državljani očitno gnusimo. Vsak otrok bi moral imeti spoštovanje in vsaka družina. Z vsakim otrokom je delo. Vsak otrok je drugačen. Z vsakim imamo stroške. Vsak otrok potrebuje zdravnika. Vsak potrrbuje hrano in dostojno šolo. Ne pa nas predaljčkujete, zasramujete, ožigosate, nimate razumevanja, še manj pa ljubezni in človečnosti. Da ne govorim zdaj o šolanju na daljavo. Toliko učbenikov, zvezkov, delovnih zvezkov, potrebščin, kopiranih listov katere tudi plačamo. Nazadnje pa doma za vse otroke še kopirati vsak dan po najman 50listov. Katastrofa. Rada imam svoje otroke. In vsakega sem želela. Vendar Slovenija me nemara. Kje je šolska komisija, da bi pregledovala kako učijo učitelji. Oni delajo razlike potem pa še otroci bogatašev se po njih zgledujejo. Sramota. Bogatašu se siromak gnusi. Bo že prišel vsak pod Božjo sodbo. Bog se nas usmili v kolikor nas ljubiš. Bog blagoslovi vse reveže. Noben ni po svoji krivdi. Hvala za bone. Letos smo imeli počitnice. Hvala novo vodstvo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.