https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Srbija na rumeni seznam, Hrvaška ostaja na rdečem

29.8.2020  

Srbija se z rdečega umika na rumeni seznam, Hrvaška ostaja na rdečem.


»Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila z Oceno epidemiološke situacije v državah Evropske unije in schengenskega območja, Balkana ter italijanskih regijah in Oceno epidemiološke situacije v državah in opredelitev kriterija za poslabšanje epidemiološke situacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Presodila je strokovno utemeljenost omejitev iz Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije in odločila, da se te omejitve še naprej uporabljajo.

V nedeljo se Srbija umika z rdečega na rumeni seznam, na zelenem ni sprememb. Hrvaška še vedno ostaja na rdečem,« so sporočili iz vlade. Ob prihodu v državo je tako iz Hrvaške obvezna 14-dnevna karantena.

Na zelenem seznamu ostaja 19 držav. To so Avstrija, Ciper, Estonija, Finska, Gruzija, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Madžarska, Nemčija, Norveška, Nova Zelandija, Ruanda, San Marino, Slovaška, Urugvaj, Vatikan in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Zeleni seznam ne predvideva obvezne karantene.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2020 ob 12:40 gost

      Ka njin pomaga zdaj radiči seznam ko so si riti oprali v hrvačkon morji pa viruseke do o prinesli. Zdaj si naj vlada seznam v rit zatlči. Kak su šteli tak su napravili samo ka se mij skoplemo ove slovenčeki pa ko jih jebe. Itak so glupi narod kot Jelinčič pravi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.