https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obnovili bodo tri objekte

Lendava, 08.09.2020 ob 6:00  

Občina Lendava je podpisala izvajalsko pogodbo za obnovo treh vaških objektov, mrliške vežice v Petišovcih, stare šole v Dolini in objekta v Genterovcih, ki služi kot vaški in gasilski dom.

Lendavska občina posveča obnovi vaških objektov posebno pozornost, saj jih je veliko že dotrajanih in potrebnih prenove.

Obnova treh objektov 

Obnovili bodo tri objekte v treh krajevnih skupnostih, zato je investicija razdeljena v tri sklope, skupna vrednost obnovitvenih del pa je 240.105,97 evrov. Dela bo izvedlo gradbeno podjetje Zidarstvo Maučec. Direktor Viljem Maučec  je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, saj bo to njihov prvi projekt za Občino Lendava.

Foto: Tomaž Galič

"Po besedah direktorja gradbenega podjetja bodo z deli pričeli v sredini prihodnjega tedna, zaključek izvedbenih del pa je predviden do konca oktobra 2020.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob podpisu pogodbe poudaril, da glede na pogodbeno vrednost ta projekt ne izstopa posebej, ima pa veliko vrednost za krajane in pomembno prispeva k skladnemu razvoju občine. Župan je poleg obnovitve treh vaških objektov predstavil tudi druge investicijske projekte, ki jih je Občina Lendava v letošnjem letu že izvedla in tiste, ki so še načrtovani. Poseben poudarek na investicijskem področju občina v letošnjem letu daje izboljšanju varnosti v prometu, spodbujanju rabe zelene energije, nadgradnji turističnih kapacitet ter zagotavljanju pogojev za razvoj gospodarstva.

Fotografija je simbolična

Uspešnost dela občinske uprave pa je župan označil z besedami učinkovito, ambiciozno in odprto: "Učinkovito, ker smo pri javnih naročilih do danes privarčevala okrog 300 tisoč evrov; ambiciozno, ker skozi različne pristope iščemo sredstva tudi na najtežjih evropskih razpisih; odprti, ker iščemo povezave do slehernega posameznika in se povezujemo s partnerji znotraj regije in tudi čezmejno." Vrednost projektov, ki jih je Občna v letošnje letu že izvedla in tistih, ki so v izvedbeni fazi, je nekaj več kot milijon in pol evrov," so zapisali na spletni strani lendavske občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2020 ob 7:39 gost

      Jarke spucajte zaraščene na vstopu v Lendavo..pravo džunglo mate, sramota.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.09.2020 ob 8:49 Rozmsn Nezka gost

        Lendava se lepo razvija samo objekte je treba tudi vzdrzevati. Nove turisticne poti v L. Goricah je potrebno temeljito ocistiti....jarke...zarasle poti...

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2020 ob 7:45 mafija gost

      na tej občini se jim ne da nič razumnega dopovedati, žal ali pa samo dajejo prazne obljube pa nekaj filozofirajo....pač kot vsepovsod...bolj po mafijsko

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2020 ob 8:29 foclin gost

      Župan; DELOVNA MESTA, MLADI, RAZVOJ!!!!!!!!!!!!!! To je za tiskovko.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2020 ob 13:12 gost

      Samo bluzenje, nič od nič uboga občina, tiskovna za obnovo vežice in dveh ubogih vaških domov?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.09.2020 ob 18:12 Tranvaj gost

      G. Župan obnavljate objekte, ki so koliko toliko primerni za uporabo , kdaj boste obnavljali objekte , ki niso primernu za uporabo kot je v Ks Mostje-Banuta, kjer že dobri dve leti nimajo vaščani večnamenskega prostora???? Da ne govorimo o jarkih, ki so nepokošeni, pločnikih , kjer so vdolbine ponekot že 15 cmm, bankine odstopajo od asfalta 7cmm, kolesarska steza po 8 letih še ni končana, itd...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.