https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Okužbe potrdili v 18 občinah, dve okužbi v Pomurju

7.9.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 706 testiranj na covid-19, od tega je bilo 25 oseb pozitivnih. Okužbe so bile potrjene v 18 občinah. 

V Pomurju dve okužbi

V nedeljo so bile tri okužbe potrjene v Ljubljani in v Mariboru. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v Novem mestu. Ena okužba je bila potrjena v občinah: Celje, Rogaška Slatina, Brežice, Slovenska Bistrica, Tržič, Velenje, Črnomelj, Naklo, Pesnica, Beltinci, Dornava, Gorišnica, Ivančna Gorica, Starše in Tišina.

V Pomurju 35 aktivnih primerov

V Pomurju je 35 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Devet v občini Murska Sobota, šest v občini Lendava, štiri v občini Turnišče in v Puconcih, dva v občinah Gornja Radgona, Črenšovci, Velika Polana in Moravske Toplice. Po en aktivni primer je še v občinah Grad, Beltinci, Križevci in Tišina.

Potrjene okužbe v soboto

V soboto je bilo 6 okužb potrjenih v Ljubljani, 4 okužbe so bile potrjene v Mariboru in v Šentjurju. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine, dve tudi v občinah Medvode in Destrnik. Po eno okužbo so potrdili v občinah: Velike Lašče, Novo mesto, Rogaška Slatina, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Škofljica, Žalec, Puconci, Velenje, Dobrna, Lukovica, Žužemberk, Jesenice, Mengeš, Ribnica, Šoštanj, Štore in Vojnik.

Potrjene okužbe v petek

V petek je bilo 8 okužb potrjenih v Ljubljani, tri okužbe pa v Slovenski Bistrici in Črni na Koroškem. Dve okužbi sta bili potrjeni v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica. Eno okužbo so odkrili pri osebi iz tujine ter v občinah: Sevnica, Rogaška Slatina, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

Potrjene okužbe v četrtek

V četrtek je bilo 10 okužb potrjenih v Ljubljani, tri okužbe so bile potrjene v Šentjurju in v Sevnici. Dve okužbi sta bili potrjeni v Mariboru, Velikih Laščah, Kranju in v občinah Šmarje pri Jelšah, Žužemberk. Po ena okužba je bila potrjena v občinah Lendava, Brežice, Ig, Laško, Škofljica, Komenda, Ravne na Koroškem, Semič, Turnišče, Lukovica, Medvode, Naklo, Puconci, Tabor, Zreče, Braslovče, Kostanjevica na Krki, Pesnica, Prevalje in Vransko.

Potrjene okužbe v sredo

V sredo je bilo 14 okužb potrjenih v Ljubljani, 5 tujina, 3 okužbe v občini Maribor, po dve okužbi v občinah Šentjur, Lendava in Ig. Po eno okužbo so potrdili v občini Celje, Novo mesto, Velike Lašče, Rogaška Slatina, Murska Sobota, Koper, Krško, Kranj, Tržič, Litija, Mirna Peč, Nova Gorica, Trebnje, Vrhnika, Ilirska Bistrica, Črenšovci, Komenda, Lukovica, Turnišče, Hrpelje - Kozina, Naklo, Polzela, Radovljica, Sveta Ana in Žirovnica.

Potrjene okužbe v torek

V torek je bilo sedem okužb potrjenih v Ljubljani ter pet v Mariboru in pri osebah iz tujine. Štiri v občini Velike Lašče, po dve pa v občinah Celje, Sevnica, Dravograd, Krško, Kranj, Bled, Slovenske Konjice, Litija in Žalec. Po ena okužba je v občinah: Šentjur, Tržič, Grosuplje, Koper, Šenčur, Videm, Idrija, Hoče-Slivnica, Medvode, Moravske Toplice, Ormož, Šentilj, Škofja Loka, Črenšovci, Ptuj in Puconci.


Potrjene okužbe v ponedeljek

V ponedeljek so pet okužb potrdili v Ljubljani, štiri okužbe v Rogaški Slatini. Po tri okužbe so bile potrjene v Celju in Murski Soboti, po dve okužbi so potrdili v občinah Maribor, Sevnica in Krško. Eno okužbo pa so potrdili v občinah Novo mesto, Šentjur, Tržič, Lendava, Črnomelj, Brežice, Domžale, Ilirska Bistrica, Slovenska Bistrica, Vrhnika, Ankaran, Prebold, Smič, Moravske Toplice, Nazarje, Ormož, Postojna, Rače-Fram, Tabor in Turnišče.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.