https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sejem Agra tokrat preko spleta, Pivčeva pozvala k krepitvi povezovanja

07.09.2020 ob 12:30  

Danes se je začel mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki pa letos v večjem delu poteka v spletni obliki. Del sejma bo tudi v živo, kjer pripravljajo doživljajsko zgodbo v 3D tehniki, vzorčne nasade, ob večerih pa tudi »drive in« kino.


Družba Pomurski sejem je v skrbi za zdravje razstavljavcev in obiskovalcev letos odpovedala ali prestavila vse sejme v klasični obliki, Agro so se zato odločili pripraviti v spletni obliki.

Spletni sejem AGRA bo do 7. marca prihodnje leto predstavljal ponudbo razstavljavcev s področja kmetijstva in živilstva, možnosti sodelovanja s strokovnimi in panožnimi organizacijami ter nove projekte, ki so usmerjeni v rast samooskrbe in v trajnostni turizem. 

Posebne pozornosti bodo deležni nagrajenci mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesnih in mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vin, medenih pijač, medu ter embalaže. Letos so jih v okviru Agre opravili sedem, najboljšim bodo podelili priznanja.

Spletni sejem si lahko ogledate TUKAJ.

Del sejma tudi v živo

Del letošnjega sejma Agra bo v obliki Festivala dogodivščin potekal v Gornji Radgoni letos od 25. do 27. septembra. Na sejmišču bodo za obiskovalce odprli vzorčne nasade, doživljajsko zgodbo v tehniki 3D, ob večerih pa še kino »drive in«, je sporočil Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma

»Ob 52. dnevu avstrijske Štajerske se bodo srečali predstavniki regij Slovenske gorice in jugovzhodna avstrijska Štajerska, postavljena bo slikarska razstava, ostaja tudi čezmejno kolesarjenje.

Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Gornja Radgona bo na sejmišču pripravilo razstavo in vrtec malih živali z možnostjo jezdenja ponija, dogajanje pa bo tudi na sejemskih vrtovih, ki so jih pripravili za ogled kot vsako leto,« piše STA.

Pivčeva: Koronakriza opozorila na pomen delujočih prehranskih verig

Kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec v nagovoru, objavljenem na spletni strani Pomurskega sejma, poudarja, da bomo preskrbo v Sloveniji izboljšali z inovativnim prenosom znanja med vsemi deležniki, s spodbujanjem okoljsko sprejemljivih tehnologij ter s ciljnim sofinanciranjem aktualnih in kakovostnih raziskovalnih projektov.

Kot je dejala je koronakriza opozorila na pomen delujočih prehranskih verig, zato bo treba v prihodnosti poskrbeti za strateške oskrbne verige, krepitev povezovanja, spodbujanja in poslovanja kritičnih delov verig s pridelavo in predelavo lokalne hrane ali vsaj regionalnih surovin. "To smo dolžni vsem prebivalcem Slovenije," je prepričana ministrica.

Foto: arhiv Pomurec.com

Ministrstvo se bo predstavljalo tudi na virtualni Agri. Izpostavilo bo poklic kmeta kot sodoben in napreden poklic, posebno pozornost pa namenilo mladim in njihovi prihodnosti v kmetijstvu. Predstavili bodo tudi aktualne javne razpise, kakor tudi promocijo lokalno pridelane hrane, s katero želi podkrepiti zavedanje o njenem pomenu, je povedala Pivčeva.

»Slovenije brez podeželja ni, slovenski kmetje imate izjemno pomembno vlogo v družbi, ste pridelovalci hrane, skrbniki raznolikosti slovenske krajine in pomembni sooblikovalci naravnih virov. Znanje, podjetnost, kreativnost in povezovanje morajo postati gonilo napredka slovenske pridelave in predelave hrane ter podeželskega prostora,« je še povedala ministrica.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2020 ob 14:22 Nemanja Milovič gost

      Utihni že enkrat faflekojca.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2020 ob 14:31 Risto Kubura gost

      Gumijasta Ančka

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2020 ob 15:23 gost

      Tudi za njeno rit raste šiba. Ko je Janša ne bo več rabil, jo bo odvgel kot umazano coto in začeli se bodo kazenski postopki za njene lopovščine.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.09.2020 ob 16:04 Nemanja Milovič gost

      Fafačica

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.09.2020 ob 16:05 Risto Kubura gost

      Bik Kazimir išče fafačico

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.09.2020 ob 16:21 Risto Kubura gost

      Šifra: Pofafaj mi ga nežno!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.09.2020 ob 7:49 mentor gost

      Portal, naučite se že pisati pravilno; pravilno knjižno slovensko, glede slovnice pa sodite še v OŠ.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.09.2020 ob 21:06 Marija gost

      O sejmu bi naj bilo zapisano v komentarjih... Pa še sama pač glede na zapisano dodam svoje. Vsaka rastlina ima svoje korenine, tudi ljudje. Gospa Pivec ima "slovenske korenine". A resnično menite, da te korenine niso dovolj? Da bi gospod Janša imel večjo besedo od "slovenskih korenin"? Naj se v Sloveniji uveljavlja vse več slovenskih rastlin, strojev in ljudi, ki se trudijo za napredek. Živela Slovenija... čeprav občasno z močno tujo pomočjo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.