https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zvrstili se bodo številni dogodki

Murska Sobota, 07.09.2020 ob 13:30  

Od 4. septembra do 9. oktobra 2020 bodo po vsej Sloveniji potekali jubilejni 25. tedni vseživljenjskega učenja (TVU). Ob tej priložnosti bo 60 izvajalcev v Pomurju pripravilo okrog 200 dogodkov. 

 

Festival Tedni vseživljenjskega učenja organizira Andragoški center Slovenije v sodelovanju z mrežo koordinatorjev in prirediteljev po vsej Sloveniji. Ljudska univerza Murska Sobota je kot vsakoletni območni koordinator nosilec projekta ter skrbnik razvoja in izpeljave na območju Pomurja.

S prireditvami in aktivnostmi, ki so jih v sodelovanju s številnimi organizacijami, skupinami in posamezniki pripravili ob letošnjem jubilejnem 25. prazniku učenja TVU, bodo tudi letos utirali poti razumevanju in uresničevanju kulture vseživljenjskega učenja. 

"Gre za nacionalni dogodek, ki se odvija po celotni Sloveniji in ima tudi posamične komponente. Namen Tedna vseživljenjskega učenja je promocija vseživljenjskega učenja. Devetega septembra se bo v Murski Soboti in še drugih trinajstih slovenskih mestih odvila Parada učenja," je med drugim povedal direktor LUMS Dejan Dravec in ob enem izpostavil, da je za Ljudsko univerzo Murska Sobota, letošnje leto prav posebno leto, saj praznujejo 60 let.

Po besedah Alenke Kučan, koordinatorice TVU na LUMS, so TVU zasnovali nekoliko drugače in pričeli z aktivnostmi učenja pred otvoritvijo. "Po mestu smo nalepili plakate z marjeticami, brez teksta, samo z QR kodo in posneli izobraževalna filmčka, ki uporabnike pametnih telefonov naučita, kako si naložiti in kako uporabljati aplikacijo za dekodiranje QR kod. Z novim znanjem boste lahko dostopali do naše strani TVU in koledarja prireditev in si izbrali dogodke po vaši meri in v vaši bližini," pove Kučanova.

Alojz Sraka, vodja Svetovalnega središča Murska Sobota, je spomnil na velik pomen svetovalnih središč. Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in koordinator TVU za ljutomersko območje, pa je povedal, da letošnjo 25. letnico obeležujejo v posebnih razmerah.»Nenehno se učimo in nekaj pridobivamo, čeprav se tega niti ne zavedamo. To je ne samo nujno zlo, ampak tudi potreba za preživetje, saj moramo spoznati nove tehnologije," je dejal Kustec.

Parada učenja

Parada učenja - Dan učečih se skupnosti, bo potekala v sredo, 9. septembra, od 9. do 16. ure, na petih lokacijah v Murski Soboti. "Začeli bomo z jutranjo pripravo na dan z jogo v mestnem parku in vadbo paraplegikov na sedežu njihovega društva, nadaljevali s pogovorom o učenju za trajnostni razvoj v Mensani, si ogledali razstavo nagrajencev ACS iz preteklih let in razstavo izdelkov foto in likovnega krožka Društva U3 na dvorišču in v prostorih LUMS in zaključili dan v Expanu, kjer se bomo učili tradicionalnih spretnosti, izmenjavali sadike trajnic in na koncu prisluhnili dr. Ani Krajnc, ki bo video predavanju razmišljala o učenju v dolgoživeči družbi."

Več informacij o prireditvah nadete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2020 ob 13:54 gost

      Mlatenje prazne slame. Določenim osebkom pa veliko denarja v žepe.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2020 ob 18:54 gost

      Mater ešče Sraka je tak pameten ka sedij med tole elito. On je namreč lani za veliki praznik izstopal v svoji plavi opravi kak jo ima tudi sedaj! revež

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2020 ob 21:43 James gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets/week, that is brilliant, beneath a year agone I used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently I used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone................... www.worksprofit.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2020 ob 5:02 Risto Kubura gost

      Sraka je pravi skrakoper. Nikoli ni nič delal ampak samo mlati prazno slamo. Je kot kombajn.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.