https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Okužba potrjena v 40 občinah, 3 nove okužbe tudi v Pomurju

9.9.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 2560 testiranj na covid-19, od tega je bilo 79 oseb pozitivnih. Okužbe so bile potrjene v 40 občinah. 

V torek so 12 okužb potrdili v občini Maribor, 10 v Ljubljani, 4 v občinah Kranj, Dravograd in Braslovče. Po dve okužbi so potrdili v občini Celje, Domžale, Velenje, Žalec, Tišina, Borovnica, Rače-Fram, Šoštanj in Trbovlje, po eno okužbo pa v občinah Novo mesto, Rogaška Slatina, Brežice, Škofljica, Kamnik, Litija, Slovenske Konjice, Hoče-Slivnica, Črenšovci, Destrnik, Prevalje, Ptuj, Semič, Trebnje, Lenart, Polzela, Preddvor, Ribnica, Starše, Horjul, Hrastnik, Mislinja, Podčetrtek, Radlje ob Dravi, Šmartno ob Paki, Trnovska vas in tujina.

V Pomurju 34 aktivnih primerov

V Pomurju je 34 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Osem v občini Murska Sobota, pet v občini Lendava, štiri v občini Turnišče, Tišina in v Puconcih, tri v občini Črenšovci, dva v občinah Gornja Radgona in Moravske Toplice. Po en aktivni primer je še v občini Beltinci in Križevci.

Potrjene okužbe v ponedeljek

V ponedeljek so 10 okužb potrdili v občini Ljubljana, 5 v občinah Maribor in Novo mesto, 2 okužbi v občini Sevnica, po eno okužbo pa v občinah Velike Lašče, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Škofljica, Ilirska Bistrica, Videm, Prevalje, Ptuj, Radovljica, Škofja Loka, Tišina, Trebnje, Vojnik, Kungota, Lenart, Metlika, Šentjernej in tujina.

Potrjene okužbe v nedeljo

V nedeljo so bile tri okužbe potrjene v Ljubljani in v Mariboru. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v Novem mestu. Ena okužba je bila potrjena v občinah: Celje, Rogaška Slatina, Brežice, Slovenska Bistrica, Tržič, Velenje, Črnomelj, Naklo, Pesnica, Beltinci, Dornava, Gorišnica, Ivančna Gorica, Starše in Tišina.

Potrjene okužbe v soboto

V soboto je bilo 6 okužb potrjenih v Ljubljani, 4 okužbe so bile potrjene v Mariboru in v Šentjurju. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine, dve tudi v občinah Medvode in Destrnik. Po eno okužbo so potrdili v občinah: Velike Lašče, Novo mesto, Rogaška Slatina, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Škofljica, Žalec, Puconci, Velenje, Dobrna, Lukovica, Žužemberk, Jesenice, Mengeš, Ribnica, Šoštanj, Štore in Vojnik.

Potrjene okužbe v petek

V petek je bilo 8 okužb potrjenih v Ljubljani, tri okužbe pa v Slovenski Bistrici in Črni na Koroškem. Dve okužbi sta bili potrjeni v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica. Eno okužbo so odkrili pri osebi iz tujine ter v občinah: Sevnica, Rogaška Slatina, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

Potrjene okužbe v četrtek

V četrtek je bilo 10 okužb potrjenih v Ljubljani, tri okužbe so bile potrjene v Šentjurju in v Sevnici. Dve okužbi sta bili potrjeni v Mariboru, Velikih Laščah, Kranju in v občinah Šmarje pri Jelšah, Žužemberk. Po ena okužba je bila potrjena v občinah Lendava, Brežice, Ig, Laško, Škofljica, Komenda, Ravne na Koroškem, Semič, Turnišče, Lukovica, Medvode, Naklo, Puconci, Tabor, Zreče, Braslovče, Kostanjevica na Krki, Pesnica, Prevalje in Vransko.

Potrjene okužbe v sredo

V sredo je bilo 14 okužb potrjenih v Ljubljani, 5 tujina, 3 okužbe v občini Maribor, po dve okužbi v občinah Šentjur, Lendava in Ig. Po eno okužbo so potrdili v občini Celje, Novo mesto, Velike Lašče, Rogaška Slatina, Murska Sobota, Koper, Krško, Kranj, Tržič, Litija, Mirna Peč, Nova Gorica, Trebnje, Vrhnika, Ilirska Bistrica, Črenšovci, Komenda, Lukovica, Turnišče, Hrpelje - Kozina, Naklo, Polzela, Radovljica, Sveta Ana in Žirovnica.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2020 ob 11:22 gost

      BOG REŠI NAS BOLEZNI KUŽNE IN BANDE JUŽNE.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2020 ob 13:56 gost gost

      Članek na siol.net iz dne 30.07.2020 ... V Sloveniji trenutno opravijo od 800 do 900 testov na dan, na vrhuncu epidemije so jih izvedli 1.500, kar je za zdaj tudi največja zmogljivost. Oba laboratorija, ki pri nas opravljata teste, sta že zdaj na robu svojih zmožnosti..... Čudežno zdaj kar naenkrat že prek 2500 testov na dan, noben umrl, samo vsi okuženi. Poznam jih prek 10 ki so bili okuženi s tem "virusom", so različnih starosti in drugih simptomov razen izgube vonja in okusa, ter malo šmrkavosti ni bilo. Masko nosim samo še če grem k komu na obisk v dom za ostarele, drugače več ne.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2020 ob 14:29 gost

      Več takšnih ljudi kot si ti in veliko bolje nam bo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2020 ob 19:09 beovička gost

      je povedala v začetku niti najmanjšega virusa, da bomo imeli okoli 10.000 mrtvih torej mora jih še biti cca 9.870, to bo nekje okoli 2050 lleta. Mrtvih v Sloveniji brez izmišljenega sranja je sigurno 7 mesecih 10 krat več. . Kacin ne seri KLANF, PEJT V DRŽAVNE USTANOVE - SODIŠČA, ZAVODE, PA POGLEJ. MASKE baje sploh niso POTREBNE. A to niso zaprti prostori, budale jedne neotesane, pejte v pizdo materino in ne ustrahujte naroda, ker vemo, da ste plačani, da ga ustrahujete, bo tudi vas doletela božja roka, pizduni posrani.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.