https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Čakš Jagrova: Bistveno več lokalnih virov prenosa in okužb neznanega vira

9.9.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Rekordne številke

Ob včerajšnjem rekordnem število opravljenih testiranj (2560) je bilo potrjenih 79 okužb. »Rekordno visoko število pozitivnih oseb gre pripisati visokemu številu testiranj, normalnemu oz. polnemu delovanju šol in poteku našega življenja ter normalnemu teku gospodarstva,« je dejal Kacin.

»Vsi se moramo držati zdravstveno-varnostnih ukrepov: pravilno nosimo maske, razkužujmo si roke, držimo se fizične distance,« je poudaril.

Kacin: Zdravstveni sistem ne sme biti talec

Vse sklepe Vlade RS sprejete pred nekaj meseci, ki so bili pripravljeni oziroma dogovorjeni za možnost ponovnega jesensko-zimskega izbruha virusa je potrebno nemudoma uresničiti. Zdravstveni sistem ne sme biti talec COVID19 in ne sme zastati na primarni in sekundarni ravni.

Delež starejših okuženih z novim koronavirusom se vnovič povečuje

Distribucija primerov na današnji dan žal ponovno kaže na vdor virusa v domove za starejše občane. Struktura okuženih se spreminja, delež starejših pozitivnih oseb pa ponovno povečuje, to pa po njegovih besedah terja tudi dodatne ukrepe.

Naš zdravstveni sistem se mora temu prilagoditi in primerno organizirati, je poudaril.

Bistveno več lokalnih virov prenosa in okužb neznanega vira

 »Imamo 590 aktivnih primerov. Bistveno več imamo lokalnih virov prenosa in okužb neznanega vira prenosa okužbe,« je dejala Nuška Čakš Jager in dodala, da se ljudje velikokrat ne spomnijo, oz. ne želijo povedati, s kom so bili v stiku.

Prav tako se dviguje število obolelih v karanteni, saj so okužbe potrjene pri 11 odstotkih tistih, ki jim je bila izdana odločba o karanteni.

 

 

 V domovih starejših občanov so včeraj zabeležili 18 novih primerov. V šolah pa je bilo včeraj pozitivnih 10 učencev in 2 učitelja. Kot je podaril Kacin, zapiranja šol ni na vidiku.

Kot je za konec dejal Kacin je predsednik vlade Janez Janša, za danes popoldne sklical krizno skupino vlade glede soočanja z novim koronavirusom.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.