https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Preverite, do katerega leta starosti, uporaba mask ni potrebna

12.9.2020  

Uporaba maske pri otrocih do vključno 5. leta ni potrebna.

Nacionalni inštitut za javno zdravje nošenja maske pri otrocih teh starosti ne priporoča, ker manjši otroci maske ne znajo pravilno uporabiti, obstaja pa tudi nevarnost zadušitve. 

"Zdravstveni inšpektorji pri nadzoru upoštevajo priporočila NIJZ in v zaprtem javnem prostoru ne zahtevajo nošenja maske pri otrocih do vključno 5. leta starosti. Uporaba mask je poleg pravilnega umivanja rok, higiene kašlja in kihanja ter vzdrževanje primerne razdalje pomemben ukrep, s katerim lahko prispevamo k obvladovanju širjenja koronavirusa," so zapisali pri vladi.

* Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2020 ob 10:34 gost

      Starši uprite se tej noriji z maskami. Male otroke prisiliti, da bodo nosili maske, ki so bolj škodljive kot marsikaj drugega ( dokazali števelni znanstveniki svetovnega ranga ) si lahko izmisli samo bolan um. To, kar imamo danes v vodstvu NIJZ je daleč, daleč od strokovnosti - to so plačanci in nastavljenci po politični poti. Znanja pa v teh ljudeh nobenega. In takšni bebci bodo iz naših ljudi delali umske in telesne invalide. Uprite se tej noriji. Poglejte Nizozemsko, Švedsko, Japonsko, Belorusijo, Slovaško, ............ Še Orban na Madžarskem ne dela takšnih norij kot jih dela Janša s svojimi nastavljenci pri nas. LJUDJE ZBUDITE SE, DA NE BO PREPOZNO. Gre za vaše otroke. Berite na internetu mnenja pravih strokovnjakov in ne verjemite plačancem Kacinu, Beovićevi, Kreku, Logarjevi ( ki mogoče edina vmes pove kakšno resnico ), Rozmanu, ki je spomladi dejal na televiziji, da letos ne bomo videli hrvaškega morja - in takšen človek je vodja klinike Golnih - sramota, Fafangelu, ................

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2020 ob 10:51 Nevtralen gost

      Pa te maske so nateg stoletja,tak kak tudi te koronavirus...Pa lejko si mislite ka scete, ljudje zbolijo za raznoraznimi betegi, na žalost jih nekaj tudi umre,pišete pa samo o okuženih,o redkih ki so umrli pa ne zaradi korone ampak z korone...delate paniko,ustrahujete ljudi..na drugi strani pa posamezniki na ta račun služijo ogromne denarje!!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2020 ob 12:35 gost

      Deci rajši za zložite ka, Krek nej božiček pa za darilo nemre prenesti koroneki ker to Nej darilo ampak,,, neki virus,,.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.