https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Okužba potrjena v 53 občinah, štiri okužbe v Pomurju

11.9.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 2758 testiranj na covid-19, od tega je bilo 108 oseb pozitivnih. Okužbe so bile potrjene v 53 občinah. 

Štiri okužbe v Pomurju

V četrtek so 23 okužb potrdili v občini Ljubljana, 10 v občini Maribor in pet v občini Kamnik. Tri okužbe so bile potrjene v občinah Kranj, Braslovče in Starše. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v občinah Slovenska Bistrica, Dravograd, Ig, Krško, Šoštanj, Ptuj, Vuzenica, Borovnica, Lenart, Kungota, Logatec, Lovrenc na Pohorju in Pivka. Eno okužbo so potrdili v občinah: Novo mesto, Šentjur, Domžale, Tržič, Velenje, Murska Sobota, Žalec, Ilirska Bistrica, Tišina, Litija, Tabor, Vojnik, Grosuplje, Idrija, Šmarje pri Jelšah, Gornja Radgona, Kočevje, Koper, Poljčane, Radovljica, Ajdovščina, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Postojna, Slovenj Gradec, Brezovica, Hajdina, Kidričevo, Kuzma, Log-Dragomer, Rečica ob Savinji in Straža. 

V Pomurju 40 aktivnih primerov

V Pomurju je 40 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Osem v občini Murska Sobota, šest v občini Tišina, pet v občini Lendava in Turnišče, štiri v občini v Puconci, tri v občini Črenšovci in  Gornja Radgona, dva v občini Moravske Toplice. Po en aktivni primer je še v občini Radenci, Beltinci, Križevci in Kuzma.

Potrjene okužbe v sredo

V sredo so 18 okužb potrdili v občini Ljubljana, 10 v občini Maribor, po tri okužbe v občini Velenje in Hoče-Slivnica, po dve okužbi v občinah Kranj, Domžale, Slovenska Bistrica, Braslovče, Vojnik, Vuzenica, Idrija, Jesenice, Sodražica in Poljčane, po eno okužbo pa v občinah Celje, Velike Lašče, Škofljica, Žalec, Kamnik, Črnomelj, Ilirska Bistrica, Tišina, Turnišče, Šoštanj, Tabor, Komenda, Preddvor, Ribnica, Ankaran, Kočevje, Benedikt, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Loška dolina, Mokronog - Trebelno, Radenci, Selnica ob Dravi in Trzin.

Potrjene okužbe v torek

V torek so 12 okužb potrdili v občini Maribor, 10 v Ljubljani, 4 v občinah Kranj, Dravograd in Braslovče. Po dve okužbi so potrdili v občini Celje, Domžale, Velenje, Žalec, Tišina, Borovnica, Rače-Fram, Šoštanj in Trbovlje, po eno okužbo pa v občinah Novo mesto, Rogaška Slatina, Brežice, Škofljica, Kamnik, Litija, Slovenske Konjice, Hoče-Slivnica, Črenšovci, Destrnik, Prevalje, Ptuj, Semič, Trebnje, Lenart, Polzela, Preddvor, Ribnica, Starše, Horjul, Hrastnik, Mislinja, Podčetrtek, Radlje ob Dravi, Šmartno ob Paki, Trnovska vas in tujina.

Potrjene okužbe v ponedeljek

V ponedeljek so 10 okužb potrdili v občini Ljubljana, 5 v občinah Maribor in Novo mesto, 2 okužbi v občini Sevnica, po eno okužbo pa v občinah Velike Lašče, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Škofljica, Ilirska Bistrica, Videm, Prevalje, Ptuj, Radovljica, Škofja Loka, Tišina, Trebnje, Vojnik, Kungota, Lenart, Metlika, Šentjernej in tujina.

Potrjene okužbe v nedeljo

V nedeljo so bile tri okužbe potrjene v Ljubljani in v Mariboru. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v Novem mestu. Ena okužba je bila potrjena v občinah: Celje, Rogaška Slatina, Brežice, Slovenska Bistrica, Tržič, Velenje, Črnomelj, Naklo, Pesnica, Beltinci, Dornava, Gorišnica, Ivančna Gorica, Starše in Tišina.

Potrjene okužbe v soboto

V soboto je bilo 6 okužb potrjenih v Ljubljani, 4 okužbe so bile potrjene v Mariboru in v Šentjurju. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine, dve tudi v občinah Medvode in Destrnik. Po eno okužbo so potrdili v občinah: Velike Lašče, Novo mesto, Rogaška Slatina, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Škofljica, Žalec, Puconci, Velenje, Dobrna, Lukovica, Žužemberk, Jesenice, Mengeš, Ribnica, Šoštanj, Štore in Vojnik.

Potrjene okužbe v petek

V petek je bilo 8 okužb potrjenih v Ljubljani, tri okužbe pa v Slovenski Bistrici in Črni na Koroškem. Dve okužbi sta bili potrjeni v občinah Celje, Velike Lašče, Novo mesto in Škofljica. Eno okužbo so odkrili pri osebi iz tujine ter v občinah: Sevnica, Rogaška Slatina, Tržič, Ig, Mirna Peč, Šmarje pri Jelšah, Turnišče, Žalec, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Puconci, Tabor, Dobrna, Pesnica, Sežana, Kranjska Gora, Preddvor in Rogatec.

Potrjene okužbe v četrtek

V četrtek je bilo 10 okužb potrjenih v Ljubljani, tri okužbe so bile potrjene v Šentjurju in v Sevnici. Dve okužbi sta bili potrjeni v Mariboru, Velikih Laščah, Kranju in v občinah Šmarje pri Jelšah, Žužemberk. Po ena okužba je bila potrjena v občinah Lendava, Brežice, Ig, Laško, Škofljica, Komenda, Ravne na Koroškem, Semič, Turnišče, Lukovica, Medvode, Naklo, Puconci, Tabor, Zreče, Braslovče, Kostanjevica na Krki, Pesnica, Prevalje in Vransko.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2020 ob 12:54 gost gost

      Eto, hrvatija van pošilja pozdrave, darilo, okužbo ste pa itak že tan dobili. Je to trbelo? Zarukanci, ka ste ta rinili, zdaj pa sejete te virus med narodon. Plačajte si sami zdravlenje, pa še kazen.

      21 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2020 ob 13:02 gost

      Danes bo spet po Ljubljani en vik in krik v kaki diktaturi živijo.Vik in krik in širjenje virus. Ljudje pamet v roke. Dr. Potrču ni za verjeti.

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2020 ob 13:48 gost gost

      Vsak, ki je bil v hrvatiji letos poleti je zarukanec brez pameti. Le zakaj vas to boli?

      14 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2020 ob 13:59 gost

        Jaz sem skupaj z družino užival dva tedna v Dalmaciji. Nobenega virusa nisem nikjer videl, noben virus ni napadel nikogar v moji družini, nobenih nagobčnikov nismo nosili, smo pa imeli lep, nepozaben dopust. Danes smo v družini vsi zdravi, tudi naši sorodniki. Zakaj sem zdaj jaz in cela moja družina zarukanec brez pameti? Pa tudi veliko Nemcev, Avstrijcev, ...... je bilo tam. So tudi vsi tisti zarukanci brez pameti?

        10 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2020 ob 15:57 gost

      Zarukanci ste vsi, ki se hodite testirat in potem je pa lahko tolko izmisljenih okuzb. Virus bo trajal tak dugo dokler bo se narod hodil mnozicno testirat. Sicer pa te kdaj se zacne gripa te tudi gripo testirajte pa boste dobili stevilko 1000 na dan ne 108.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2020 ob 16:06 gost

      Sami gorički kmetavzari s petimi razredi osnovne šole na portalu na to temu. Verjamejo vsaki laži čelavega puklastega kaplara Jančija in pijanca Kacina. Za kaplarom bi šle te ovce tudi v prepad. Sram me je, da živim med takšnimi primitivnimi ljudmi.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2020 ob 20:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Zdaj pa dosta,moj kamerad ,Jelko ,nikoli ni zmogel kot jaz,Prekmurec.Živel FSPN,živel naš sosed Dolanc,živel Tito,živela Vojaška gimnazija,živel Bežigrad, živel socializem,živel komunizem(še vedno),živele vrednote revolucije.Dol z Janšisti(moj kamerad,malo ga zafrkavam),dol z desnimi klerikanimi zamaščenimi škofi ,dol z kapitalizmom.Živela revolucija.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2020 ob 22:13 stanko gost

      to število testiranih in okuženih je en velik nateg

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.