https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Okužba potrjena v 48 občinah, 5 novih okužb tudi v Pomurju

12.9.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 3191 testiranj na covid-19, od tega je bilo 105 oseb pozitivnih. Okužbe so bile potrjene v 48 občinah. 

 

5 okužb v Pomurju

V petek so 21 okužb potrdili v občini Ljubljana, 8 v občini Braslovče, 7 v občini Maribor, 6 v Kranju, 4 v Kamniku, 3 v občini Rogaška Slatina, Pivka in tujina, po dve okužbi v občini Šentjur, Slovenska Bistrica, Škofljica, Murska Sobota, Ptuj, Vojnik, Medvode, Trebnje in Nova Gorica, po eno okužbo pa v občinah Celje, Novo mesto, Domžale, Velenje, Žalec, Brežice, Litija, Turnišče, Lenart, Puconci, Jesenice, Koper, Ormož, Preddvor, Rače-Fram, Gornja Radgona, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kočevje, Polzela, Postojna, Sodražica, Trbovlje, Horjul, Log-Dragomer, Mengeš, Metlika, Ravne na Koroškem, Rečica ob Savinji, Slovenj Gradec, Piran in Zagorje ob Savi.

V Pomurju 40 aktivnih primerov

V Pomurju je 40 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Osem v občini Murska Sobota, šest v občini Tišina in Turnišče, pet v občini Puconci, štiri v občini Lendava, tri v občini Črenšovci in Gornja Radgona, dva v občini Moravske Toplice. Po en aktivni primer je še v občini Radenci, Beltinci in Kuzma.

Potrjene okužbe v četrtek

V četrtek so 23 okužb potrdili v občini Ljubljana, 10 v občini Maribor in pet v občini Kamnik. Tri okužbe so bile potrjene v občinah Kranj, Braslovče in Starše. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v občinah Slovenska Bistrica, Dravograd, Ig, Krško, Šoštanj, Ptuj, Vuzenica, Borovnica, Lenart, Kungota, Logatec, Lovrenc na Pohorju in Pivka. Eno okužbo so potrdili v občinah: Novo mesto, Šentjur, Domžale, Tržič, Velenje, Murska Sobota, Žalec, Ilirska Bistrica, Tišina, Litija, Tabor, Vojnik, Grosuplje, Idrija, Šmarje pri Jelšah, Gornja Radgona, Kočevje, Koper, Poljčane, Radovljica, Ajdovščina, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Postojna, Slovenj Gradec, Brezovica, Hajdina, Kidričevo, Kuzma, Log-Dragomer, Rečica ob Savinji in Straža. 

Potrjene okužbe v sredo

V sredo so 18 okužb potrdili v občini Ljubljana, 10 v občini Maribor, po tri okužbe v občini Velenje in Hoče-Slivnica, po dve okužbi v občinah Kranj, Domžale, Slovenska Bistrica, Braslovče, Vojnik, Vuzenica, Idrija, Jesenice, Sodražica in Poljčane, po eno okužbo pa v občinah Celje, Velike Lašče, Škofljica, Žalec, Kamnik, Črnomelj, Ilirska Bistrica, TišinaTurnišče, Šoštanj, Tabor, Komenda, Preddvor, Ribnica, Ankaran, Kočevje, Benedikt, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Loška dolina, Mokronog - Trebelno, Radenci, Selnica ob Dravi in Trzin.

Potrjene okužbe v torek

V torek so 12 okužb potrdili v občini Maribor, 10 v Ljubljani, 4 v občinah Kranj, Dravograd in Braslovče. Po dve okužbi so potrdili v občini Celje, Domžale, Velenje, Žalec, Tišina, Borovnica, Rače-Fram, Šoštanj in Trbovlje, po eno okužbo pa v občinah Novo mesto, Rogaška Slatina, Brežice, Škofljica, Kamnik, Litija, Slovenske Konjice, Hoče-Slivnica, Črenšovci, Destrnik, Prevalje, Ptuj, Semič, Trebnje, Lenart, Polzela, Preddvor, Ribnica, Starše, Horjul, Hrastnik, Mislinja, Podčetrtek, Radlje ob Dravi, Šmartno ob Paki, Trnovska vas in tujina.

Potrjene okužbe v ponedeljek

V ponedeljek so 10 okužb potrdili v občini Ljubljana, 5 v občinah Maribor in Novo mesto, 2 okužbi v občini Sevnica, po eno okužbo pa v občinah Velike Lašče, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Škofljica, Ilirska Bistrica, Videm, Prevalje, Ptuj, Radovljica, Škofja Loka, Tišina, Trebnje, Vojnik, Kungota, Lenart, Metlika, Šentjernej in tujina.

Potrjene okužbe v nedeljo

V nedeljo so bile tri okužbe potrjene v Ljubljani in v Mariboru. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v Novem mestu. Ena okužba je bila potrjena v občinah: Celje, Rogaška Slatina, Brežice, Slovenska Bistrica, Tržič, Velenje, Črnomelj, Naklo, Pesnica, Beltinci, Dornava, Gorišnica, Ivančna Gorica, Starše in Tišina.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2020 ob 11:49 gost

      Kakšno Turnišče to je samo občina koroneki so pa doma v Gomilica.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2020 ob 12:25 gost

      Koroneki je Nej v Turnišče doma baje je doma v Gomilicaj.samo tornišče je občina

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2020 ob 13:15 predlagan gost

      župani törnišča, ka takuj zapri vse prihode v tou vis, ka senedu varušanci okužili, ker bi tou bijla velka tragidija, ka se vis preci fajn razvija. Deca pa naj idu v šloulu 2035 leta, da svejt zvejdi, kak smu bilij natignjeni.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.09.2020 ob 14:28 jebiveter gost

      predlagan.... malo te jebe slovnica, eli pa maš predebele prste?.....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.09.2020 ob 14:41 Bučko gost

      Ko boste zboleli,potem pišite na tem portalu.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.09.2020 ob 17:14 Bučko gost

      Ampak res ne zanikajte virusa! Bojim se, kaj bo čez nekaj dni s stanovalci Domov xa starejše. Aja, ne briga vas za srarejše? Tudi vi boste enkrat stari,seveda,če vas prej ne pobere virus. Meni zdravje še kar služi.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2020 ob 17:37 gost

        Bučko, to je moj zadnji odgovor tebi, ker vidim, da si zategnjen sto na uro, verjameš v vsako pravljico, da bi pa rebral kaj znanstvenega od pravih znanstvenikov in začel misliti s svojo glavo, je pa zaradi tvojega nizkega IQ-ja misija nemogoče. Vsako leto umre v slovenskih DSO, kjer je približno 20.000 starostnikov, okrog 6.000 ljudi, kakšno leto tudi več. Naraven življenski proces. Od tega korona dokazano še nihče ni umrl. Umirali so pa zaradi hudih svojih težkih kroničnih bolezni, predvsem marca in aprila, ko jih niso hoteli voziti v bolnišnice. da bi zdravili njihove hude kronične bolezni. Kdo je izdal to sramotno navodilo, se pa desničarji med seboj zmenite. Trenutno je v mariborski bolnišnici nekaj več kot 80 let starih ljudi s svojimi težkimi kroničnimi boleznimi iz DSO, ki so okuženi s tem "strašnim smrtonosnim " virusom, pa nobenemu ni nič hudega. Zaradi takih bedakov kot si ti nas vse imajo za bedake, zapirajo v domove, v občine in tudi 5 letnim otrokom narekujejo nošenje zdravju šodljivih mask. Sam sem star 71 let, imam v DSO nekaj sorodnikov in prijateljev, pa se niti malo ne bojim tega virusa. V DSO bodo starejši prej umrli od osamljenosti, stresa, žalosti, ker so jih določeni bučmani ločili od sorodnikov, prijateljev ( prepoved obiskov in izhodov ), nedostopnega zdravstva kot od tega virusa. V prihodnje mi je za take bedake, kot si ti, škoda časa. Vseeno ti pa dam nasvet, da si na portalu Ni nam vseeno kaj prebereš o tem virusu, ker očitno ničesar ne veš. Starejši v DSO bodo pa umirali od svojih težkih kroničnih bolezni, gripe, pljučnice, angine kot umirajo že desetletja in desetletja in ne zaradi tega viruseka. Moraš pa imeti nekaj v glavi, da to razumeš.

        10 9 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.09.2020 ob 19:58 ...... gost

      gospod iz NIJZ je povedal, da ni razlike med korosranjem in grpo, ozirpma, da tudi oni ne ločijo, kaj bi naj bil znak te razlike, torej bučmani naprej še verjemite bandi hudičevi, ki kasira in nateguje vas bedake. V zahvalo jim pa lahko poližete tudi zadnjico, v tisti luknji koronaviruseka nega.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.