https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Epidemiološka slika ostaja zaskrbljujoča

16.9.2020  

Na današnji novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili doc. dr. Adolf Lukanovič, župan občine Pivka Robert Smrdelj in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Epidemiološka slika ostaja zaskrbljujoča, včeraj je potrjenih 123 okuženih in opravljenih 3123 testiranj, kar je največ do zdaj. Slika je pričakovana, kakor tudi zavedanje, da se število okužb lahko še poveča, s tem tudi število bolnikov, ki bodo potrebovali zdravniško oskrbo," pove Kacin.

Po besedah Kacina se število okužb lahko še poveča. Število okužb neznanega izvora upada.

 

Župan občine Pivka Robert Smrdelj je povedal, da so v Pivki prejšnji teden ugotovili, da imajo žarišče. "Prioriteta je bila, da ugotovimo, kakšna je situacija, zato smo pospešili testiranja. V dogovoru z NIJZ smo se pripravili na ukrepe in v nedeljo vpoklicali štab Civilne zaščite." 

"Sprejeli smo ukrepe, ki so v pristojnosti občin. Odredili smo zaprtje športnih objektov za 10 dni. Kjer občina daje soglasja za prireditve, jih v 10 dneh ne bo izdala. Izdali smo apel občanom, da se tudi zasebna srečanja prestavijo oz. odpovejo," pove Smrdelj.

"Pozvali smo, da si skupaj vzamemo čas 10 do 14 dni in maksimalno poskušamo zamejiti širjenje virusa. Trenutno imamo v Pivki 18 aktivnih obolelih."

 

"Raje bi nastopal z drugo zgodbo kot zgodbo prebolelega za covidom19. Živimo v nedorečenem času. Bliža se jesen, s prehladi, katerih klinične znake težko oddelimo od začetnih znakov pri covid infekciji. Zato apeliram na vse, da se cepijo proti gripi," je dejal doc. dr. Adolf Lukanovič.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2020 ob 13:11 gost

      To je veselje za čistilca bazena na hrvačkon mori pa,,, puklastoga potzemnoga princa teme,,, kajti več se pozornosti namenja virusi posranumi me je še govori o nesposobni vladi. Zdaj se v ozadju lahko grejo prekupčevanja lobiranja kraje davkoplačevalskega denarja. Kajti nihče jih ne nadzira razen mandatar iz ozadja,,, Jelinko,,, on pa je že tudi račun dostavil za svoj molk. Kajti koliko mu pobere Monika to mu vrne,,, princ teme,,, drugače ni več potpore v parlamentu.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2020 ob 15:03 gost

      eh Jelko Jelko ,kdo ti sedaj čisti bazen na hrvačkom moru?mislim ,da si zaskrbljajoč ti sam ,rajši si spij Jelko špricer dva,seda bodo trgatve ,povabi se kam da boš nosil puto,veselo vriskal in se lepo rekreariral v goricah..Jelko malo si spočij pa bo vse vredu ..

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2020 ob 17:43 gost

      Pijanček in lažnivec Kacin z največjim veseljem bi te ućil plavati v tvojem bazenu na Hrvaškem ( lahko tudi v morju ). Sem siguren, da po uri plavanja ne bi več imel veselja lagati in strašiti ter podcenjevati državljanov.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2020 ob 18:36 v poročilih gost

      nam nek budala Lukanoviš govori o nekem virusu, ki ni vzrok nobene smrti do danes. Vidi se, da je človek resno bolan v svoji glavi in tudi drugi simptomi pri njem so prisotni, saj je nadarjen na piflanje in ljubitelj "žepnine", ki mu jo podari princ teme za nakladanje v mikrofon. Tudi, če vse obolele za vsemi boleznimi prepišejo na kovid in teh 5 seratorjev na teh konferencah zraven, mi ga žgemo naprej. Jurka, šmarnica, klinton, čeber, bratva, to je to. Naj gre ta drhal za govorniškim odrom kontrolirat tiste in jih strašit, ki so iz njihovih vrst, pa se poserjejo na govorice o nelem virusu. Vprašajo naj Bil Gatesa, katerega leta so vedeli za ta virus, mislim da je povedal, da že 2015. Zakaj noben slovenski medij ni objavil izjave Slavuja Žižka, ki jo je cel svet.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2020 ob 18:59 gost

        Že drugič nas strašijo s tem prof. dr. Lukanovićem. Človek je že precej star, nikoli ni pazil na svoje zdravje, za šport in rekreacijo ter gibanje še slišal ni kaj šele, da bi se s tem ukvarjal, da bi povečal svojo odpornost in telesno zmogljivost. Niti se ni prehranjeval kot se za normalnega človeka spodobi. Verjetno ima še kakšno drugo bolezen, o kateri pa sam in mediji molčijo. Bil je povsod zraven kjer je veliko denarja, dobesedno grebator na kubik. V letu 2017 je opravil 713 NADUR!!!!!!!!!!!! Ljudje dragi, je to mogoče?? Kdaj je sploh imel čas za spanje, da ne omenim kaj drugega? Vprašanje je tudi kako so ga na začetku zdravili. OD ENEGA DOKTORJA SE RES NE SPODOBI, DA JOČE PO TELEVIZIJI IN MISLI, DA BO ON VEČNO ŽIVEL IN NIKOLI UMRL!!!!!!!!! Umirajo novorojenci, dojenčki, otroci, mladi, malo manj mladi, starejši, bolni, zdravi, .......... A on verjetno misli, da bo živel večno. CMERA!!! Zdaj pa dajte na televizijo še nekaj takih ljudi, ki so okužbos tem virusom preživeli brez vsakih težav in posledic!!!!! A TO PA NE BOSTE??????? SEVEDA NE, KER Z RESNICO POTEM NE MORETE STRAŠITI LJUDI.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.09.2020 ob 19:43 gost

      Ti si prestrašeni v svoji prazni glavi

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.09.2020 ob 19:43 gost

      KRETEN POGINI PRED SVOJIM PRAGOM!!!!!!!!!!!!!!J J vam bo zrezal glave to si zapomnite biciklisti----komunajzarji

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.