https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

O vodarni v Murski Soboti bodo odločali naslednjič

Murska Sobota, 17.09.2020 ob 20:00  

Murskosoboški mestni svetniki so na današnji 13. redni seji med drugim obravnavali predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za projekt gradnje objekta vodarne na območju nekdanje Vrtnarije v Murski Soboti, a se je kasneje v razpravi zapletlo in do glasovanja v tej točki ni prišlo.

 

Poleg vodarne še objekt ZOTK

Mestni svetniki so sejo pričeli s prvo obravnavo odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za projekt gradnje objekta vodarne.

Gre za zemljišče v velikosti 2,4 ha, kjer so v severnem delu urejeni vrtički, v jugozahodnem delu pa trije leseni objekti Visitor centra. Na tem območju naj bi nastal objekt vodarne Fazanerija, objekt ZOTK in druge stavbe, za katere pa v času priprave predmetnega akta še ni znanih namer oz. znanih investitorjev, zato v tem delu OPPN določa le okvirne površine za razvoj stavbe.

 

V javni obravnavi več pripomb

Od 20. julija do 20. avgusta je potekala javna razgrnitev dopolnjenega osnutka OPPN, 29. julija pa je bila izvedena javna obravnava. Kot je na seji povedala predstavnica mestne uprave, se pripombe prejete v času javne razgrnitve in na javni obravnavi v glavnem nanašajo na izbiro lokacije za umestitev objekta vodarne ter na prometno ureditev oziroma prometno navezavo območja na obstoječe prometno omrežje.

Za vodarno, a ne na tej lokaciji

Po predstavitvi odloka je v razpravi več mestnih svetnikov bilo mnenja, da Vodarna na to območje ne sodi.  Svetnik Anton Slavic (Neodvisna stranka Pomurja) je pojasnil, da bi morali širše območje (skupaj z območjem vojašnice in območjem Komunale, ki se bosta morda enkrat iz tega območja preselili) obravnavati celovito. Povedal je še, da gre za eno zadnjih zemljišč v mestu, ki jih občina lahko nameni razvoju mesta v prihodnosti. Istega mnenja sta bila tudi mestna svetnika Bojan Petrijan (SDS) in Jože Šadl (Desus), ki sta bila mnenja, tudi v imenu občanov, da Vodarna ne sodi na to območje, na kar so ju opozorili tudi občani. Poudarili so, da niso proti vodarni in stavbi ZOTK, ki ju mesto potrebuje, le lokacija bi morala biti drugje.

Boštjan Zver iz družbe Vodovod sistema B pa je poudaril, da je lokacija prava, saj se v Fazaneriji nahaja eden ključnih vodnih virov za oskrbo mesta, vodarna pa mora stati v njegovi bližini.

Župan Aleksander Jevšek je nato odločil, da bodo mestni svetniki to točko dnevnega reda prestavili na eno od naslednjih sej mestnega sveta, kar so podprli tudi mestni svetniki. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.