https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Potapljači očistili Soboško jezero

29.09.2020 ob 19:00  

Člani Potapljaškega društva Murska Sobota so pod okriljem Slovenske potapljaške zveze v soboto, 26. septembra, izvedli ekološko akcijo čiščenja slovenskih voda. Med čiščenjem Soboškega jezera so poleg odpadkov odstranjevali tudi vsiljivo tujerodno vrsto školjke.


Na Soboškem jezeru je istočasno potekala tudi vaja Podvodne reševalne službe Slovenije, ki je s svojimi plovili potapljačem priskočila na pomoč pri doseganju težje dostopnih predelov, Potapljaško društvo Murska Sobota pa je obenem postalo bogatejše tudi za nekaj novih članov, kateri niso mogli uiti tradicionalnemu krstu.

Zaključek čistilne akcije je predsednik Potapljaškega društva Murska Sobota dr. Mitja Slavinec pozdravil z besedami: »Veseli nas, da smo s skupnimi močmi opravili odlično delo in izpeljali akcijo čiščenja Soboškega jezera. Ob pomoči kolegov Podvodne reševalne službe Slovenije smo območje čiščenja lahko še dodatno razširili, z odstranjevanjem tujerodne vrste školjke pa pripomogli k ohranjanju naravnega ravnovesja v našem pomurskem biseru

V širjenju zavedanja o ranljivosti okolja ter prizadevanjih za njegovo ohranitev je potapljače v okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKOlogično ponovno podprlo podjetje SPAR Slovenija. Poleg Soboškega jezera je potekala tudi čistilna akcija reke Ljubljanice, kjer so se Potapljači Društva za podvodne aktivnosti Vivera osredotočili na manj obiskane predele rečne struge.

Foto: Pomurec.com in SPAR Slovenija

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.