https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Radenski dom starejših zaradi okužbe pri eni od zaposlenih zapira svoja vrata

27.9.2020  

Iz SeneCura Radenci sporočajo, da je ena zaposlena oseba v domu za starejše, pozitivna na koronavirus. Dom Radenci s tem zapira svoja vrata. Vsi napovedani obiski svojcev in izhodi stanovalcev so do nadaljnjega odpovedani.

Takoj po potrditvi, so usklajeno z epidemiologom NIJZ ter s strokovnimi navodili, uvedli potrebno karanteno za osebje, ki je bilo v neposrednem stiku z okuženo osebo. Sprejeli so poostrene ukrepe za zaščito vseh stanovalcev in zaposlenih.

»Osnovni ukrep je zaprtje hiše za vse obiskovalce, zunanje partnerje ter omejitev gibanja za zaposlene in stanovalce znotraj hiše,« so sporočili. Ukrep bodo izvajali v času trajanja možnosti širjenja virusa znotraj Doma oziroma do preklica.

»Naš tim, je za preprečevanje in soočanje z okužbo, dobro pripravljen z jasno dogovorjenimi zaščitnimi in higienskimi ukrepi. Oskrba naših stanovalcev bo naprej potekala tekoče in v skladu s sprejetimi navodili, tako kot ob začetku epidemije,« so še zapisali.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2020 ob 17:19 gost

      Bedarija.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.