https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Cigler Kralj: Zadeve so pod nadzorom

2.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Včeraj so v Sloveniji našteli 238 novih okužb, kar je največ doslej. Opravljenih je bilo 3281 testov. "Delež okuženih je danes presegel 7 odstotkov," je na novinarski konferenci povedal Jelko Kacin in opozoril, da če se bo trend hospitalizacij nadaljeval, bodo slovenske bolnišnice s covid oddelki kmalu polne tako kot spomladi. "Vedno več je okužb med zdravstvenimi delavci, učitelji in učenci. V zadnjih dveh tednih je število okuženih preseglo 60 oseb na 100.000 prebivalcev, incidenca okuženih pa se v zadnjih 70 dneh nepretrgoma veča v celotni Uniji." zaključuje Kacin.

Število novookuženih po starostnih skupinah

Največ okužb so v četrtek potrdili v starostni skupini od 35 do 44 let, in sicer 51. Med starimi od 45 do 54 let so potrdili 43 okužb, po 38 primerov pa so našteli v starostnih skupina od 25 do 34 let in od 55 do 64 let. Po številu okužb sledi starostna skupina mladih od 15. do 24. leta z 28 potrjenimi primeri. 12 novih primerov so potrdili v skupini od 65 do 74 let, deset med starimi od 75 do 84 let in devet med starejšimi od 85 let. Med malčki do 4. leta starosti so potrdili dve okužbi, sedem pa med otroki od petega do 15. leta poroča STA.

Janez Ciglar Kralj  nagovarja razmere so resne, niso pa dramatične

Ciglar Kralj je izpostavil okužbe, ki se množično pojavljajo v domu starejših ter navaja, da so zadeve pod nadzorom. Razmere za socialne zavode so v drugem valu drugačne kot v prvem valu. Domovi imajo zagotovljeno potrebno opremo za zaščito, potekalo je izobraževanje zaposlenih za pravilno uporabo opreme, zagotovili so tudi 29 milijonov evrov sredstev za krepitev kadrov. S temi sredstvi lahko zaposlijo dodatnih 550 oseb. S tem se bodo zdravstveni timi razbremenili, trenutni ukrepi pa odgovarjajo na pereče trenutne izzive. 

"Pretekli vikend smo se veliko ukvarjali z reševanjem, podporo v CUDV v Črni na Koroškem. Njihove kapacitete niso dopuščale večje rdeče cone. Stanje se je stabiliziralo. Sproti se odzivamo na vse potrebe, ki se zaradi širjenja virusa pojavijo. V petem paketu korona ukrepov so prevideli tudi dodatek v višini 20 % plače za tiste zaposlene, ki bodo premeščeni v drug socialno varstveni zavod in 30 % dodatek za tiste, ki bodo delali v sivi ali rdeči coni. Nekateri domovi imajo izjemno slabe prostorske razmere. Tem domovom še posebej pomagamo. Cilj je, da stanovalce ustrezno zaščitimo." zaključuje Ciglar Kralj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2020 ob 17:08 gost

      Vlad in stroka že vejo če so stvari pod nadzorom. Saj oni delajo evidenco o okuženih. Ker ko bo tega sranja konec bo potrebno straviri marsi kere razčistiti.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2020 ob 17:53 gost

      Ko minister, ki ne ve zakaj je minister, govori eno, direktor doma pa nekaj povsem drugega, je gotovo samo to, da nekdo od njiju na veliko laže. A novinarjev to ne zanima. Ko minister izjavi: " Cilj je, da stanovalce ustrezno zaščitimo." Pri tem pa pozabi na ZAPOSLENE, se res vprašaš kakšen minister je to. Minister pravi RAZMERE SO RESNE, direktor doma pravi, da OKUŽENI NIMAJO NOBENIH SIMPTOMOV ali LE ZELO BLAGE SIMPTOME, se res vprašaš kdo je tu nor. Ko iz doma, ki je kadrovsko tako že podhranjen pošlješ nekaj zaposlenih ( predvidevam, da 6 ) na delo v drugi dom in pri tem v prvem domu ni težav.......??????? Minister: " Dali smo 29 milijonov evrov za krepitev kadrov v domovih. " Direktor pa ne izkoristi tega denarja in ne zaposli novih kadrov ........ Kje mi to živimo? V kakšnem pašaluku ali v .......................................Vodilni ljudje, ki odločate o življenju in delu v DSO, kaj si vi sploh mislite? Da se boste s starejšimi, ki so vam omogočili, da ste to, kar ste, igrali malo levo, malo desno. Zresnite se in začnite delati v dobro zaposlenih in stanovalcev v domovih.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2020 ob 21:04 ........ gost

      seveda so zadeve pod nadzorom, to vemi vsi, ki ne verjamemo v to koronasranje, le da pod nadzorom niso zadeve, kako naj pridemo do svojega zdravnika, če ga po 84 klicih po telefonu ne dobiš. Tu zaj nekaj ne štima, ali umreti - ali živeti, vzemi - ali pusti, mater vam sajavo vladno i doktorsko.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.