https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Centru za starejše Murska Sobota vedno več okuženih

2.10.2020  

V Domu starejših Rakičan v enoti Center za starejše Murska Sobota je z novim koronavirusom okuženih šest zaposlenih in 13 stanovalcev, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Razmere zaradi virusa so po njegovih besedah resne, niso pa dramatične.


Po besedah ministra Cigler Kralja so tri od 13 okuženih stanovalcev v Domu starejših Rakičan odpeljali v splošno bolnišnico v Novi Gorici, saj so oddelki za bolnike s covidom v UKC Ljubljana in UKC Maribor zasedeni.

Vodstvo doma ima po besedah ministra vso potrebno podporo in pomoč strokovnih ekip ter obeh pristojnih ministrstev.

"Prejeli smo vse rezultate prvih testiranj na okužbo s covid-19, tako za vse zaposlene, kot tudi za vse stanovalce. Okužba s covid-19 je potrjena pri 16 stanovalcih in 6 zaposlenih. Vsi ostali testi tako pri stanovalcih, kot zaposlenih so bili negativni. V enoti poteka trenutno vzpostavitev tako imenovane »rdeče cone« v enem od treh nadstropij, v kateri bodo nameščeni stanovalci z okužbo, vse ostale stanovalce pa bomo preselili v ostali dve nadstropji. Zaposlene, ki jim je odrejena karantena nadomeščamo z zaposlenimi iz matične enote v Rakičanu, tako, da trenutno nimamo večjih težav, prav tako pa imajo vsi okuženi le blage simptome oz. so popolnoma brez simptomov," so sporočili iz rakičanskega doma starejših.

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem se kljub sedmim novim potrjenim okužbam stvari stabilizirajo in so pod nadzorom. "Trenutno je pozitivnih 20 zaposlenih in dve prostovoljki ter 58 uporabnikov, od katerih so trije v UKC Ljubljana. V rdeči coni, ki so jo uredili v bližnjem centru za šolske in obšolske dejavnosti, je 48 uporabnikov, sedem pa jih je v samem centru.

V Domu Danice Vogrinc Maribor, kjer je po besedah ministra eno večjih žarišč virusa v socialno-varstvenih zavodih, se število okuženih ne veča, saj so bili vsi v četrtek prejeti testi negativni. Trenutno je okuženih 44 stanovalcev in 23 zaposlenih," poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2020 ob 18:10 gost

      Preberite si moj komentar ob 17:53 pod člankom Cigler Kralj: Zadeve so pod nadzorom in komentarje na Sobotainfo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2020 ob 18:12 Risto Kubura gost

      Kajdela Hobliček?????

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.