https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Lejko Zupančeva: Priporočam, da se najbolj ogrožene skupine cepijo proti gripi

5.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Novi vladni podatki kažejo, da je v nedeljo ob 1034 testih bilo potrjeno 75 okužb z novim koronavirusom, en bolnik je umrl. Vlada je sprejela tudi odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah. Razpršilnike za razkuževanje rok je treba namestiti ob vhodu vanje in ob vhodu v dvigalo, namestitev opravi upravnik.

Vlada je v petek omilila nekatere ukrepe NIJZ v šoli. Učencem in dijakom od danes dalje ni treba več nositi mask, kadar so v matičnem razredu in med organizirano športno vadbo. Nošenje mask je še naprej obvezno na vseh šolskih prevozih, ob vstopu v šolske prostore, na hodnikih, v sanitarijah, na poti do jedilnice, telovadnice. Pri neposrednem delu z otroki so lahko brez mask tudi zaposleni v vrtcih, učitelji in učiteljice od 4. razreda dalje pa, kadar lahko vzdržujejo dva metra osebne razdalje.

Doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc začne z novico, da je v UKC Ljubljana prišlo do povečanega števila okužb. Domnevajo, da je več virov okužbe. Na kliničnem Oddelku za žilne bolezni so zaznali povečano število okužb ter primer okužbe na Oddelku za pljučne bolezni in alergije. "To je posledica dejstva, da virus kroži v populaciji in je praktično prisoten povsod. Nobena bolnišnica ni otok. Posledica je, da bo oddelek vsaj en teden zaprt ob testiranju zaposlenih in bolnikov." dodaja dr. Zupanc. Bolniki na Oddelku za klinične bolezni bo premeščeni na Covid oddelke, nepotrebni hospitalizacije bodo odpuščeni domov. Dr. Zupanc opozarja na prihajajoče cepljenje proti gripi. Priporočam, da se najbolj ogrožene skupine (starejši, okvare imunskega sistema) cepijo proti gripi, saj to pomeni, da bomo imeli v prihajajočih mesecih manj problemov. Cepljenje lahko zmanjša potrebo po hospitalizaciji, zaplete, gripa milejše poteka. Cepivo mora biti dostopno in je zastonj za rizične skupine in zdravstvene delavce.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2020 ob 13:05 gost

      Cepljenje proti gripi nam priporočajo že desetletja. Ta dva nastavljenca pa mislita, da sta toplo vodo odkrila.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.10.2020 ob 16:18 gost

      Takoj poglejte sejo Državnega zbora na TV SLO 3. Kmetijska ministrica in PODPREDSEDNICA VLADE ne ve kako moranosti masko _ poglejte kako jo ima nameščeno!!!! In neki pijanec Kacin, mamilaški doktor Krek, SDS doktorca Beovićeva in predsednik vlade Janša bodo otroke " posiljevali " z maskami, od nas vseh zahtevali striktno nošenje mask. Speljite se nekam.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2020 ob 17:49 dobro gost

      ka je Lejku trufila: cepite se proti gripi, pa to je poanta koroneka. Tega ni, samo se imenuje, gripa pa obstaja kot že 1000 let. Maheri počasi mošnjiček zapirajo, skasirali so zadosti, tako da po novem letu lahko nadaljujemo z GRIPO. Upam, da zdravniki ne bodo več hodili kot astonavti, saj človek niti v bolnco ne upa več. Misliš, da si na vesolski postaji SATURNUS 3. Najbolj žalostno pa je, kot je dejal ded, ki se je vrnil iz bolnice, da niti obraza zdravnika ne vidiš, tistega, ki te lahko reši ali pošlje ZVEI METER NIŽE, v kraljestvo krtov in črvov.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2020 ob 18:22 gost

        Nedolgo nazaj je SDS doktorci ušlo, da ne ločijo simptomov med gripo in covidom. Nevede je s tem vse povedala. Moraš te nastavljence pazljivo poslušati. Tako lažejo, da se sami ujamejo v svoje laži.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2020 ob 19:58 gost gost

      cejpite se vij v te nore glave zdravomi narodi pa dajte mir naj normalni živijo če že vij niste normalni kak župančičeva tak te kacinek.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.10.2020 ob 14:58 gost

      zupančeva ,jelko pa ostali klovni,dajte se vi cepit najprej proti norosti..ker vam je to nastopaštvo prišlo resno že krepko v navado,pol se dajte cepit proti užemanju državnih jasli,nato še proti paranoji in vsakršni norosti...pa pol predlagajte cepljenje..pa še nekaj :D nemorem verjeti..celo gripa se je omenila :D opalaaaa tak ,da še vseeno obstaja stara nič kaj prijetna jesensko zimska sopotnica gripa ..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.