https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Umrla dva oskrbovanca v murskosoboškem domu ostarelih

6.10.2020  

Kot smo vas obveščali v predhodnih objavah, se je v enoti Doma starejših Rakičan, v Centru za starejše Murska Sobota pojavila okužba s covid-19.


Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan je danes sporočil, "včeraj so se nadaljevala testiranja zaposlenih, vseh, katerih testi so bili na prvem testiranju negativni. Pri tem smo dobili potrditev okužbe s covid-19 pri 1 zaposleni osebi, tako, da je skupno število okuženih zaposlenih 9. Žal pa moramo poročati, da sta včeraj umrli dve osebi okuženi s covid-19, obe osebi sta imeli druge pridružene bolezni. Gre za stanovalce našega Doma, ki so bivali v Centru za starejše Murska Sobota, ena od njih je bila nameščena v bolnišnici Murska Sobota. Trenutno stanje okuženih stanovalcev enote je tako 15, od teh je ena oseba še nameščena v bolnišnici Murska Sobota, ostali so nameščeni v našem domu v rdeči coni."



 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2020 ob 9:43 gost

      Zdaj pa resno za novinarje in direktorja Hoblaja - naj direktor pove, novinarji pa zapišite, koliko stanovalcev domov v Rakičanu, Soboti in Rogaševcih je umrlo od 1. januarja do zdaj lansko leto in koliko v enakem obdobju letos. Pa ne zdaj mutiti z nekimi varstvi osebnih podatkov in kaj sličnega, ker za ta dva umrla so podatki javni, zato naj bo tako tudi za ostale. Sem siguren, da jih je umrlo kar veliko.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2020 ob 10:46 gost

      Ljudje so in bodo vsak dan umirali v DSO.. Vsako leto v DSO umre približno 6.000 ljudi. Do zdaj se o tem ni pisalo, ni bilo nikakšnih težav s tem, od 13. marca naprej, ko je na oblasi Janša s svojimi nastavljenci, pa vsakodnevno strašenje, žuganje, uvajanje nesmiselnih ukrepov, ...... Da se umrle v DSO izkorišča za strašenje ljudi, uvajanje nesmiselnih ukrepov, uničevanje in zapiranje skoraj vsega normalnega, bogatenje posameznikov, zadolževanja države, uničevanje gospodarstva, zdravstva, šolstva, kulture, športa, ................. JE SKRAJNO PODLO. Koliko člankov ste napisali lani, ko so stanovalci DSO ( pa tudi drugi ) umirali zaradi gripe, angine, pljučnic, raznih bakterij, ....????? Naj bo vsem jasno, da so DSO zadnja postaja v življenju človeka.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2020 ob 12:06 Gost gost

      Odgovornost pa nebo prevzel noben

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2020 ob 12:57 gost

        Kakšno odgovornost? Daj napiši, da preberemo tvoje nebuloze. Če napišeš, da je v DSO premalo zaposlenega kadra in da je ta kader premalo plačan ( brez teh korona dodatkov ), da oskrbovanci DSO zaradi pomanjkanja kadrov nimajo primerne oskrbe, se strinjam s tabo. A to traja že najmanj 15 let. Vse ostalo je navadno strašenje naivnih ljudi. Za te razmere so pa krivi vsi dosedanji poslanci, ministri, predsedniki vlad, direktorji DSO. Samo tu se lahko išče odgovornost - a nihče od teh ne bo odgovarjal.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2020 ob 22:04 gost

        ZELO VELIKO ODGOVORNOST ZA SLABO STANJE V DSO IMA JANEZ JANŠA, KO JE LETA 2012 NJEGOVA VLADA SPREJELA ZAKON ZUJF, S KATERIM JE PREPOVEDALA NOVE ZAPOSLITVE V DSO.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2020 ob 14:42 Krnek gost

      Bom še tu napisal. Če bi bil ta virus res tak nevaren, kot se ga prikazuje, bi bili že vsi okuženi in v vsaki družini bi imeli vsaj enega umrlega. Politiki pa bi hodili v skafandrih ali pa bi madke za sebe naročali pri Nasi, ker bi jih bilo tako strah, za svoje zdravje.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2020 ob 14:44 Vlado gost

      Ravno danes so zaprili priznani PAB v Ljubljani in to zaradi takih, ostrih ukrepih. Kot je navedel lastnik, to ni zadnji lokal, ki se je zaprl zaradi strogih ukrepov. Kaj naj potem GOSTINCI in podobni delajo in kako naj preživijo oz. kdo bo plačeval njihove stroške.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.10.2020 ob 17:41 Nesče gost

      Saj, kaj pa sem si mislil. Tako hitro pa res. Na koncu bomo vsi okuženi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2020 ob 18:20 gost

        In skoraj vsi preživeli. Umrli pa bodo tisti, ki jim je to zaradi starosti in pridruženih težkih bolezni že zdaj to namenjeno. V Sloveniji vsak dan umre od 50 - 60 ljudi!!!!!!!!!1

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2020 ob 21:36 čudno gost

      noben politik še ni zbolel in noben rom-cigan. Čudno do skrajnosti, ne moreš verjet. pa Kacin z masko čisti govorniški oder, nato si jo pa natakne na osta, ko počisti spluvani pult od prejšnjih govorcev. Nenormalno je normalno, a smo res taki butci, kot pravi Jelinčič, smo smo še večji, glupi narod in kak narod tak vodja.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.10.2020 ob 0:06 gost

      Plaćen sam preko 190€ po satu radeći od kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći napraviti, ali moja najbolja prijateljica zarađuje preko 15k mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan ..., COPY OVDJE............ Www.Works44.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.10.2020 ob 7:22 Klop gost

      Ukrepi za vse nas hočejo nas iztrebiti to je način te vlade.Krivi smo si sami.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.