https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gradili bodo novo stanovanjsko naselje

28.10.2020 ob 6:00  

V Turnišču bo kmalu nastalo novo stanovanjsko naselje Pasike, kjer bo stalo 24 novih bivalnih enot različnih velikosti.

Novo naselje bo po besedah župana Občine Turnišče Boruta Horvata nastalo v centru Turnišča, na območju za Mladinsko ulico do Črnega potoka, torej v bližini trgovine, šole, vrtca, pošte pa tudi avtocestnega priključka.

Gradbena del naj bi se predvidoma začela v začetku leta 2021. Novo stanovanjsko naselje pa bo vsebovalo do 24 enot v velikosti 50m2, 75m2, 100m2 (dvojček), 150m2 (dvojček) ali 250m2 (samostojna hiša).

Ulica bo urejana s pločniki in ulično razsvetljavo. Vsem enotam bo pripadalo lastno pokrito parkirišče, lastnikom pritličnih enot pa tudi lastna zelenica. Celotnemu stanovanjskemu naselju bo zagotovljena komunalna infrastruktura (kanalizacija, vodovod, elektrika, FTTP), vsaka posamezna etažna enota pa bo imela individualno ogrevalno enoto.

Investitor projekta je podjetje Invesher iz Banovcev, ki se od svoje ustanovitve leta 2015 ukvarja z investicijami v novogradnje. Dolgoročni cilj podjetja pa je zagotavljanje novih stanovanj na področju Pomurja za vse generacije.

Poleg Turnišča podjetje načrtuje novogradnje tudi v Bakovcih. Tam bo nastalo novo naselje s predvidoma 13 vrstnimi stanovanji in tremi ločenimi samostojnimi enotami. Začetek gradnje je predviden septembra 2021.

Foto: invesher.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2020 ob 8:29 gost

      Lepo zraven pa piščančja farma da bo še lažje dihalno in bodo vonjave bolj popestrile poletje.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2020 ob 8:41 G. O. S. T. gost

      To je vse lepo in prav samo to ni fabrika z katero so se na veliko hvalili koliko bo delavnih mest. Te hišice pa bodo zraven piščančje farme kjer bodo imeli bolj intenzivne vonjave po podeželju.

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.