https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Kacin: Slabšanje razmer nas zelo skrbi, vlada bo nekatere ukrepe sprejela danes

 

"Poslabšanje razmer nas zelo skrbi. Včeraj je bilo potrjenih 356 primerov ob skoraj 4000 opravljenih testih. Delež pozitivnih testov je torej že 8,9 %. Viri okužb so večinoma lokalni, le dva sta bila po podatkih epidemiologov uvožena iz tujine," je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. 

Včeraj je bilo iz bolnišnic odpuščenih 11 oseb, zdravniško oskrbo pa je potrebovalo skupaj 122 obolelih za covid-19, 22 jih je potrebovalo intenzivno nego. Umrl ni nihče.

Poleg omejenosti bolnišničnih kapacitet se kot težava pojavlja še širjenje okužb med zdravstvenim osebjem. "Ker do okužb praviloma ne pride med delovnim procesom, vse, še posebej pa zaposlene v zdravstvu in socialnovarstveni oskrbi, prosim, da ste zavezani odgovornemu vedenju," je povedal Kacin.

 

Dosledno izvajanje samozaščitnih ukrepov prav vsakega izmed nas je ključno, da prebrodimo prihodnje kritične mesece brez ponovne popolne zaustavitve javnega življenja in gospodarstva.

"Nošenje mask, higiena rok in ohranjanje fizične razdalje, izogibanje trgovskih središč, kadar obisk ni res nujen - vse to so minimalne oblike solidarnosti, ki jo lahko vsak med nami izkaže do družbe in predvsem do ranljivih skupin prebivalstva."

Največji delež primerov je na Koroškem in Zasavju.

 

 

Razmere v Evropi so najslabše v Španiji, na Češkem, v Franciji, na Nizozemskem. Italija je s spoštovanjem strokih ukrepov uspela obdržati 14-dnevno incidenco na nizki ravni.

 

Po besedah Kacina bo vlada nekatere ukrepe sprejela danes, druge jutri, uveljavljeni pa bodo v petek zjutraj.

    Fotogalerija