https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Neuradno včeraj ponovno več kot 360 okužb

9.10.2020  

Po poročanju TV Slovenije je bilo v četrtek, neuradno potrjenih 363 okužb.

 

Vladni govorec Jelko Kacin je na Twitterju delil, da je bilo potrjenih okužb manj kot predvčeraj. V sredo je bilo opravljenih 3665 testiranj na covid-19, od tega je bilo 387 oseb pozitivnih, kar je bilo največje število dnevno potrjenih okužb.

 

Kacin je obenem v današnji oddaji Dobro jutro na TV Slovenija opozoril, da je bila incidenca 128 okuženih v Sloveniji na 100.000 prebivalcev v 14 dneh. "To pomeni, da bomo konec tedna pri incidenci 140, 150. Kar pomeni, da bo vsak od nas verjetno že poznal enega do enega in pol, ki je okužen. Ko dobite osebno izkušnjo, to veliko prispeva k streznitvi. Pričakujemo, da bomo s temi, po nekaterih kriterijih minimalističnimi ukrepi, vendarle začeli zniževati število okuženih in da bo število ostalo pod nadzorom," je dejal.

Danes so začeli veljati tudi novi vladni ukrepi. Zbiranje je omejeno na največ 10 ljudi, prireditve z udeležbo do 500 ljudi pa so mogoče v primeru pozitivnega mnenja NIJZ-ja. Strežba v lokalih je po novem le za mizami, v trgovinah  pa omejitev števila kupcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2020 ob 9:34 gost

      Več jih bo dalj časa je pizdek,,, Adek,,, JJ,,, varen zato jih je vse več kajti pijandura Kačin je izjavil da še danes ni pričakovati rekorda. Kako le on ve naprej kdaj bo rekord kako le.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.