https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Za kratek čas se odpovejmo druženju in zabavam

12.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala docentka dr. med. Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Vikend, ki je za nami je bil izredno zahteven. Veliko je bilo testiranj, še posebej v soboto, posledično je bilo veliko potrjenih okužb in žal tudi več sprejemov v bolnišnice. je povedal vladni govorec. Število pacientov se bo v naslednjih dneh še povečevalo.

V nedeljo precej manj testiranj. Opravili so 1404 testov in ugotovili 169 okužb. Dve osebi sta umrli.

Doc. dr. Mateja Logar je predstavila stanje na kliniki preko vikenda. Na Infekcijski kliniki imajo sedaj samo bolnike s covid-19. 42 pacientov na navadnih oddelkih in 12pacientov na intenzivni negi (od teh 10 mehansko ventiliranih). Imajo tudi mlajše bolnike (44 let), ki so bili sicer zdrav in v dobri kondiciji.

Na bolniških oddelkih Infekcijske klinike imajo še 4 proste postelje - relativno nizko glede na trend širjenja okužb. Intenzivna enota ima možnost sprejeti še 2 bolnika. Potem bo potrebno odpreti dodatno lokacijo. A z odpiranjem dodatnih lokacij je potrebno zagotoviti ne le postelj in opreme, temveč potrebujemo tudi osebje. Možnost je odprtje novega oddelka na Ortopedski kliniki, kot je bilo to narejeno spomladi. Potrebujejo tudi čas za usposabljanje osebja in preureditev prostorov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2020 ob 12:33 gost

      Pol leta ste imeli časa, da se pripravite za jesen in zimo. Storili niste ničesar, zdaj pa jočete, jamrate, strašite ljudi, jim prepovedujete to in ono. Za teh 70 milijonov evrov, ki ste jih zmetali za volilne glasove tistim, ki so najmanj prispevali v pokojninsko in invalidsko blagajno ( mi, ki smo v to blagajno prispevali največ, nismo dobili ničesar!!! ) in tistih 30 milijonov evrov in več, ki ste jih dali izbrancem za nepotrebne in neuporabne ventilatorje ter neuporabne zasčitne maske, bi v tem času lahko zgradili novo bolnišnico samo za covid bolnike. Kitajci so v nekaj dneh postavili zelo veliko bolnišnico!!!!!!!!! Ko pa vidim pijanca Kacina, izklopim televizor. In to ženšče si upa pred tv kamerami izjaviti, da oni potrebujejo ČAS za to in ono. KJE STE BILI IN KAJ STE DELALI SEDEM MESECEV ZA SVOJE VISOKE PLAČE??????? Lapali na tiskovnih konferencah in strašili ljudi, naredili pa niste ničesar za dobro ljudi. Nemci so v tem času uredili 11.000 postelj in usposobili zdravniški kader in ostalo medicinsko osebje, pri nas se je pa delalo vse drugo, samo potrebne stvari ne. Najbolj žalostno je to, da se najdejo bedaki, ki temu ploskajo. Sicer sem pa star 71 let pa se tega virusa niti malo ne bojim. Sploh pa ne grožnjam teh nastavljencev. Še za novinarje - Kacin ni noben veleposlanik, zaposlen je na ministrstvu za zunanje zadeve ( pogodbo ima do 13. marca 2021 ) in opravlja delo vladnega govorca. Ne more človek biti veleposlanik in vladni govorec obenem!!!! Mesečno plačo ima 3.386 evrov bruto, aprila je dobil 1.169 evrov korona dodatka, maja pa 1.383 evrov tega dodatka. Upam, da me ponovno ne zbrišete.

      103 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2020 ob 16:39 gost

        Daj se strezni kenjator stari...boj se ti Matilde in cipresa parfuma...konjetina ...odjebi...smrdiš.

        2 28 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2020 ob 12:56 gost

      Pa koga to zanima kolko si ti star pa kakšno penzijo imaš, zakaj vsak dan z tem sranjem utrujaš folk?? Ti z tem pisarjenjem nič ne boš rešil, pa lahko pišeš 155 krat na dan isti komentar. Ta zabita vlada bo zopet sprejela strožje ukrepe pa če boš ti jokal tu na pomurcu ali ne. Nič ne moreš tak kak jaz ne, brezveze še dodatno poslabšuješ situacijo, ni dovolj, da jo že ta nesposobna vlada.

      9 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2020 ob 13:12 gost

        12:56 .... potrebno je volivcem Janeza Janše odpreti oči, da ga ponovno ne bodo volili - razen tistih najvejih vernikov. Ti ga bodo volili tudi, če bi jim mater, ženo in herko posilil in jih iz njihove lastne hiše vrgel. Potrebno je tem volivcem povedati, da imajo novi upokojenci od 1.1.2013 tako nizke pokojnine zaradi tega, ker jim je vlada Janeza Janše z desnimi strankami ( tudi SD zraven ) določila za 40 let dela sramotno nizki odmerni odstotek pokojnine v višini 57 % pokojninske osnove. In še marsikaj drugega. Če sami ne opazijo, jih je potrebno vsak dan na to opozarjati. Midva ne bova nič napravila, se strinjam. A, če bi nas bilo več, veliko več, bi lahko marsikaj napravili. Zakaj pišem koliko sem star. Zato, da dokažem, da ta virus ni tako nevaren za starostnike kot ga prikazujejo vladni govorci, mediji in še kdo. Veliko sem med ljudmi, se družimo, kartamo, šahiramo, pijemo, kakšno rečemo, .... brez mask ................. in nihče od nas še ni zbolel. Zakaj pišem o višini penzije? Zato, ker zaradi Janše in njegove vlade več nihče oziroma malo njih ne bo imelo take penzije. Jaz in moja generacija imamo po LEVIČARJIH 79 % penzije, oni bodo imeli po DESNIČARJIH 57 % do največ 63 % penzije. Potrebno je ljudem vsak dan pisati resnico, da bodo vsaj počasi spoznali koga volijo. Glejte njihova dela in ne poslušajte njihovih laži in praznih obljub!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        30 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2020 ob 13:17 gost

      Brez veze vsak dan isto nakladat pa pisarit tu. Janševa vlada se bo takaltak sama pokopala z temi ukrepi pa omejitvami in popušila nove volitve. Samo kaj, ko tudi po Janši ne bo nič boljše. Moral bi se pojaviti nov človek nova stranka, ki ni obremenjena z levimi, desnimi ampak je sredinska in bi delala v dobro naroda, toda kaj ko take stranke trenutno ni v Sloveniji, tak da sem pesimist, po Janši bo prišel nekdo v stilu klovna Šarec, ki je isto sranje kot Janša, prav tako NSI IN SD. Da o levici niti ne govorim pa smc in Desusu.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2020 ob 13:29 gost

      Tudi če bo SD na oblasti ne bo boljše, glede omejitev bi verjetno blo boljše pa nbi tak policijska država bli kot pri Janši, kar pa se tiče plač in penzij bo pa isto nažalost, vse te stranke, ki so trenutno v palamentu gledajo le na svojo korist in ne na narod. Tak, da lahko samo upam na čudež, da se pojavi kako novo ime, kak normalen bolj Od Janše, Šarca, Fajonove, Meseca, trenutno ne vidim takšnega. Mogoče je še Cerar bil najbolj normalen od teh,čeprav tudi ni bil bogvekaj.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2020 ob 14:00 gost

      V zgodovini človeštva je bil samo en tak bolnik da je zapiral svoj narod da mu je potem bil pokoren on ga pa je lahko nadzoroval. In to je bil,,, Hitler Adek,, zdaj pa po njegovih stopinjah stopa eden in edini, JJ, princ teme,,,.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2020 ob 15:14 pingvin gost

        Vuidiš takšne floskule lahko pisariš samo svojim levim primitivnim majmunom . Vsi vemo da so bile vse države v času epidemije, PANDEMIJE, zaprte, Španci in Italijani so se lahko v blokih družili samo na BALKONIH, hrano so jim pa dostavljali pred bloke. Smradi levuharski, spočeti v laži, vzgojeni v laži. Gamad od gamadi gamadske.

        8 12 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2020 ob 14:12 gost

      Pozabil si še na Stalina pa Kima iz Severne Koreje pa še bi se našlo, tak da ni edini, V Sloveniji pa je menda edini, pa dvomim, da je njemu Dolfi vzor, kot bivšemu komunistu prej Stalin.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.10.2020 ob 15:54 gost

      Jaz pa mislim oz sem preprican, da Jansi najvecji vzornik Tito. Malo bolj blagi diktator od Adolfa pa Stalina.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.10.2020 ob 21:19 Mati gost

      Moral bi prit megdo iz brusla da bi nas vodil a ne Slovenc

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.10.2020 ob 22:21 Politik gost

      Jz prajim da tega virusa ni in se z 1 gostom zelo strinjam

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.