https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Filmska nagrada Vesna v Lendavo

12.10.2020 ob 12:24  

V nedeljo, 11. oktobra, so bile v Veliki Unionski dvorani hotela Union podeljene nagrade 23. Festivala slovenskega filma.


Za uradne festivalske nagrade vesna se je letos potegovalo 51 filmov. Nagrado Vesna za najboljši kratki igrani film je prejel film z naslovom Delčki, režiserja Áron Horváth Botka v produkciji A Atalanta (Barbara Daljavec). Áron Horváth Botka je mlad režiser in scenarist, ki ima za sabo že kar nekaj kratkih filmov, dokumentarcev in glasbenih video spotov, med katerimi so mnogi bili tudi nagrajeni na mednarodnih festivalih. Kratki film Delčki gledalce nagovarja kot odsek nečesa večjega ali pa kot skrbno zaokrožena miniatura.

Foto: First films first

Režiserju Áronu Horváthu Botki je z Delčki uspelo najti pripoved, ki sijajno razkaže ves potencial kratke igrane forme. To mu je uspelo s prepričljivo režijsko in igralsko izvedbo, kakor tudi z dosego izjemnega čustvenega učinka, ki je povsem na nivoju celovečernih dram. Delčki je eden tistih kratkih igranih filmov, ki mu ni potrebno nič več dodati ali odvzeti, saj vse svoje potenciale uresniči v takšni obliki, v kakršni ga imamo pred sabo prav zdaj. Film je bil posnet v Lendavi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2020 ob 9:05 Verzuška gost

      Iskrene čestitke, želimo si čim več domačih filmov.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2020 ob 10:07 agrdegdgdge gost

      pol bi že lahko dali kak odsek iz filma

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.