https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Zasebne zabave še vedno težave

13.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Včeraj so opravili 3308 testov, odkrili 397 novih primerov, iz Avstrije pa so dobili podatek o okuženem Slovencu, torej je skupno 398 več okuženih kot dan prej. Delež pozitivnih primerov glede na vse opravljene teste je  včeraj znašal 12%. Štiri osebe so umrle. Podatki kažejo enako sliko kot pred prejšnjimi dnevi. Virus se najhitreje širi po zdravstvenih ustanovah, šolah in ustanovah za starejše.

Število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev je naraslo na 179, kar že močno presega mejo za tretji sveženj ukrepov oranžnega seznama.

Zabave in druženja so še vedno težava. Po Kacinovih besedah se ljudje zabavajo v različnih kočah, tudi lovskih, ki so bolj odmaknjene. Druženje večjega števila pa predstavlja velik problem in tveganje. Kacin poziva lovske družine, naj onemogočijo širjenja virusa z oddajanjem koč. V posameznih občinah se že odločajo za zapiranje telovadnic in drugih večnamenskih prostorov.

Aplikacijo #OstaniZdrav si je naložilo že 130.000 uporabnikov, kar pomeni deset odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov. Kacin vnovič izpostavlja, da je to dober ukrep za preprečevanje širjenja okužb.

Zaradi hitrega porasta okužb in polnjenja bolnišnic se bo popoldne sestala vlada, jutri sledi sprejem novih ukrepov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2020 ob 11:54 gost

      Težava je samo tvoja grda faca in nenehno žuganje in grožnje. Dokler te Janša ne odstrani, ljudje ne bodo imeli nobenega zaupanja v kakršnekoli ukrepe. Si sramota slovenskih državljanov. Prej se spelješ bolje bo za vse v Sloveniji. Ubogi tvoji domači, če jih sploh imaš. Uboga reva, ki bi za pet minut slave in denar vse svoje domače prodal. Sramota za človeštvo si.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2020 ob 23:30 DF gost

      Jutri zvečer zabava v Lendavskih goricah. Vabljeni vsi pristaši Karči virusa. Za uničenje Karči virusa je potrebno: žganje, čebula, česen in ni šans, da Karči preživi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.