https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Včeraj neuradno več kot 600 okužb

14.10.2020  

Po neuradnih podatkih je število okuženih v torek preseglo 600, poroča RTV SLO.


RTV SLO poroča, da naj bi bilo neuradno naštetih že več kot 600 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Število opravljenih testov še ni znano.

 

 

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin v Odmevih številke ni želel neposredno potrditi, dejal je le, da dneva še ni konec in da končne številke ne more predvidevati, ampak razmere zagotovo niso dobre.

"Nimam česa skrivati in mislim, da je prav, da se pripravimo na veliko številko, ki nas bo zresnila, ki nas bo pravzaprav pripeljala v neko stanje, da bo vsakdo več ali manj avtomatsko poiskal masko in si jo nataknil tudi zunaj," je opozoril.

 

 

Novi ukrepi?

Ali bodo sprejeti vsi ukrepi, predvideni za tretji sveženj oranžne faze bo jasno danes po seji vlade.

»Tretji sveženj med mogočimi ukrepi predvideva karanteno posameznih občin oz. regij, splošno prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih, zaprtje gostinskih lokalov, zaprtje fitnesov in športnih objektov za amaterje za skupinske športe, pravilo ene stranke pri frizerjih in kozmetičarkah, prepoved prireditev, verskih obredov in porok v posameznih občinah oz. regijah ter zaprtje nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti. Pri tem ni nujno, da vlada sprejme vse naštete ukrepe,« piše STA.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2020 ob 6:05 gost gost

      ge man tuj korono dobo san jo v soboto na expanoji ka pa zdaj ja nika v oštarijo v karanteno za 14 dni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.