https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Po aktivna doživetja v Mursko Soboto in njeno okolico

15.10.2020 ob 6:05  

Načrtujte svojo jesensko pustolovščino, odkrivajte naravno in kulturno dediščino, doživite aktivni oddih in okusite lokalne dobrote v srcu Pomurja. 

 

Murska Sobota, med žitnimi polji in biosfernim območjem reke Mure, ponuja številne razloge za obisk - drugačnost, mir, gostoljubnost in neprecenljive okuse pristne kuhinje.

Sredi parka, v mestnem jedru, odkrijte renesančni dvorec, ki očara z veličino in prepriča s spokojnostjo. V dvorcu domuje tudi Pomurski muzej Murska Sobota s stalno in občasnimi razstavami. Muzejske delavnice pa ponujajo enkratna doživetja za otroke.

Le pet minut hoje skozi park vas pozdravi mestni center z veličastnimi secesijskimi stavbami. Najlepša med njimi, iz leta 1907, je dom regionalnemu kulinaričnemu centru »Hranilnici prekmurskih dobrot«, kjer vas razvajajo z regionalnimi dobrotami. Okusite bučna semena, lokalna vina, domače marmelade, prekmursko čokolado ali najbolj prepoznavno lokalno sladico: prekmursko gibanico.

Za spoznavanje in ogled likovne umetnosti in njene dediščine se kot najboljša izhodiščna točka ponuja Galerija Murska Sobota. V galeriji se lahko udeležite številnih vodenih ogledov in predavanj, ki spremljajo razstave likovnih ustvarjalcev iz regije in tudi iz širšega slovenskega prostora, ogledate pa si lahko tudi stalno zbirko sodobne umetnosti, ki jo nenehno dopolnjujejo. 

Dvorec Rakičan, ki leži na robu lepo ohranjenega angleškega parka v naselju Rakičan pri Murski Soboti, je za ljubitelje dvorcev in veličastnih konj prava zakladnica. V dvorcu, ki se prvič omenja leta 1431 in o katerem vam bodo domačini povedali številne pripovedi, namreč deluje tudi konjeniški klub. Ta vam omogoča raziskovanje okolice dvorca po številnih stezicah, speljanih skozi čaroben gozdič med več sto let starimi drevesi črnega oreha ter mimo kapelice in grobnice iz leta 1880, tudi na konjskem hrbtu.

Le dobrih deset minut iz mestnega jedra vas očara reka Mura z izjemnim rastlinskim in živalskim svetom, ki je pod zaščito UNESC-a. Prepustite se divji pustolovščini raftinga po Muri ob spremljavi žuborenja vode.

Lepote narave ob zeleni evropski amazonki, lahko odkrivate tudi na kolesu, v spomin na preteklost pa vas brod na Muri prepelje z levega na desni breg reke. Najmlajše bo ob tem razveselilo novo otroško doživljajsko igrišče v Krogu.

Soboško jezero in Expano

Expano se nahaja na urejenem območju ob Soboškem jezeru, kjer se razprostira morje kotičkov za sprostitev in ležerno uživanje. Na Soboškem jezeru lahko potešite svoj adrenalinski nemir s športi na vodi ali najamete eno izmed štirih piknik hiš in navdušite najbližje s pečenimi kostanji ali katero drugo jesensko dobroto.

Svoje motorične spretnosti lahko preizkusite na kar 35 različnih napravah motorik parka ob jezeru ali merite moči v diskgolfu, archery tag, paintballu in drugih zabavnih igrah.

Paviljon Expano, na obali Soboškega jezera, kjer vas čaka široka paleta dogodivščin. Tu se tradicija in dediščina prepletata s sodobnimi tehnologijami in vas nagovarjata k odkrivanju skritih kotičkov regije. S pomočjo sodobne multimedijske tehnologije občudujte naravno in kulturno dediščino. Poletite z balonom nad lepote pokrajine ali z močjo svojih misli in koncentracije premikajte vodo. Podajte se na virtualni sprehod po Pomurju s pomočjo fotografij izjemne ločljivosti ali vstopite v glinene lonce ter spoznavajte vse odtenke pomurske umetnosti. V Expanu vas ob interaktivnem doživetju razvajajo tudi s kulinaričnimi dobrotami in trgovinico z lokalnimi izdelki. 

Načrtujte svojo pustolovščino, odkrivajte naravno in kulturno dediščino, doživite aktivni oddih in okusite lokalne dobrote. Doživite jesen v srcu Pomurja!

PR

 

    Fotogalerija