https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Dom starejših Rakičan vse svoje enote zapira za obiske

15.10.2020  

Iz Doma starejših Rakičan so sporočili, da so v enoti doma v Centru za starejše Murska Sobota včeraj potrdili še eno okužbo. Vse svoje enote pa zapirajo za obiske.

Glede na včerajšnje rezultate testiranja so dodatno dobili potrditev ene nove okužbe pri zaposlenih. Tako imajo na današnji dan skupaj 39 okuženih s covid-19, od tega je okuženih 12 zaposlenih in 27 stanovalcev.

En stanovalec je nameščen v bolnišnici Murska Sobota, ostali stanovalci z okužbo so nameščeni v »rdeči coni«, zaposleni pa se nahajajo v karanteni.

Obenem obveščajo, da bodo zaradi splošne epidemiološke situacije od jutri naprej, do preklica, zaprli za obiske tudi matično enoto v Rakičanu in enoto Elizabeta v Svetem Juriju.

»O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo sproti obveščali,« so zaključili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2020 ob 9:52 gost

      To mora biti res " smrtonosni " virus, ko niti zelo stari ljudje z več težkimi kroničnimi boleznimi ne potrebujejo bolnišnične oskrbe.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2020 ob 10:12 Gost gost

      A celo zapirajo eh

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2020 ob 11:19 gost

      Nehajte že s tistim bedastim, da so starostniki najbolj ogrožena skupina, zato jih moramo paziti. Več kot 15 let se nihče ni posebno pobrigal zanje, zdaj so pa izgovor za neke nesorazmerne ukrepe. Letos ti starostniki v DSO živijo slabše kot lani, čeprav se tam neki minister iz NSi ,ki sploh ne ve zakaj je minister in kaj je njegovo delo, po televiziji hvali kako je dal DSO 30 milijonov evrov. Kje je ta denar? Kam je šel? Direktorji DSO povejte kaj o tem, novinarji pa zapišite.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.