https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

To so novi ukrepi v šolstvu in športu

15.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala še ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, ki je podrobneje predstavila nove ukrepe na področju šolstva in športa.

Ministrica Simona Kustec pojasni, da se bo v boju s covid-19 vzgojno izobraževalno delo od 19. do 23. oktobra začasno izvajalo prilagojeno. Učenci od 1. do vključno 5. razreda se izobražujejo v šoli, pouk od 6. do 9. razreda in v srednjih šolah bo potekal na daljavo.

Z novim odlokom je obvezno nošenje zaščitnih mask za vse učence in dijake, če niso v matičnem razredu ter za vse učitelje od 6. razreda OŠ dalje.

Obšolske dejavnosti se ne izvajajo. Pouk v glasbenih šolah, izobraževanje odraslih bo potekalo na daljavo. Zavodi za otroke s posebnimi potrebami in šole s posebnimi programi v zavodu ostajajo odprti. Presoja o izobraževanju na visokošolskih zavodih je v rokah vodstev, večinoma pa se odločajo o izobraževanju na daljavo, je pojasnila Kustečeva.

V dvoranah se izvajajo športna tekmovanja in treningi le za registrirane športnike. Število oseb v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih je omejeno na 20 m2 za posameznega vadečega oz. športnika.

"V primeru izboljšanja epidemiološke slike po jesenskih počitnic bomo lahko sprejeli odločitev glede nadaljevanja vzgojno-izobraževalnega procesa po modelu B, kar si verjetno vsi skupaj tudi najbolj želimo," je še poudarila.

Starše poziva, naj se trudijo skupaj z učitelji zamejiti širjenje koronavirusa: »Ni lahko spet iti na učenje na daljavo, pa čeprav le za en teden. V danih razmerah je težko zadovoljiti želje vseh. Verjamem v štiri z: v znanje, zdravje, zaupanje in zrelost. Danes dodajam še peti z: začasnost. Vsak sprejeti ukrep je začasen in vsem sledi prepotrebna optimistična svetloba.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2020 ob 15:42 gost gost

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2020 ob 15:45 gost gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2020 ob 15:50 gost gost

      Še enkrat, zakaj pri nas, če pa nismo v rdeči coni? Aha, tega ni vedela pojasniti, še ni vprašala na vrhu. Nas pa zanima,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.