https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Takšni ukrepi nas čakajo, če se razmere v Pomurju poslabšajo

15.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za notranje zadeve Aleš Hojs, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje dr. Tina Bregant, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Včeraj so testirali 5287 oseb in potrdili 745 okužb. Vlada je sprejela ukrepe, ki veljajo za celotno državo, in ukrepe, ki veljajo za posamezne regije. "Zaradi hitrejšega širjenja okužb, večje zasedenosti bolniških postelj in preobremenjenosti zdravstvenega osebja ter epidemiologov je bila Vlada RS primorana ukrepati in sprejeti strožje ukrepe. V želji po čim manjšem posegu v naša življenja se je odločila, da nekatere ukrepe uveljavi za območje celotne države, nekatere pa zameji zgolj na regije, ki imajo slabšo epidemiološko situacijo, t.j. več kot 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dnevih" pove Jelko Kacin. 

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve je povedal, "da v rdečih statističnih regijah velja splošna prepoved druženj, shodov in porok." Začasna delna omejitev gibanja pomeni, da je prepovedano gibanje iz rdeče statistične regije. Obstaja pa več izjem.

Teoretično lahko osebe iz oranžnih regij potujejo v Ljubljano, a to vlada odsvetuje, je nadaljeval Hojs. Turistične rezervacije so med izjemami in bo prehod med regijami dovoljen. Veljavnost turističnih bonov se bo podaljšala. Znotraj statistične regije imamo lahko občine, ki so še vedno zelene, je povedal Hojs. Župani tam lahko sami urejujejo aktivnosti (da zaprejo gledališča ipd.). Dovoljen je tranzit preko oranžne regije, če se odpravljate v tujino.

Obiski grobov v sosednji regiji bodo pod izjemami, a tudi to odsvetujejo. Prepovedani so tudi verski obredi.

Nadzor prehodov mej statističnih regij bo opravljala policija, in sicer naključno na državni infrastrukturi. Prav tako bo v rdečih regijah policija preverjala upoštevanje prepovedi druženja. Lahko se odzove na klice sosedov in preverja upoštevanje odloka tudi v domovih posameznikov.

"V rdečih regijah so maske obvezne tudi na prostem. Kako bodo torej videti denimo sprehodi in športna dejavnost na prostem? Po novem z maskami," pojasnjuje državna sekretarka dr. Tina Bregant.

Kot izjemo so predvideli otroke do šestega leta. Med izjemami, ki na prostem ne bodo potrebovali maske, so tudi osnovnošolci do vključno petega razreda, vzgojitelji in njihovi pomočniki. 

Nekaj zmede je nastalo glede tega, kako strogo je nošenje maske, če je človek nekje sam. Državna sekretarja je objasnila, da je individualna športna aktivnost dovoljena brez maske. Za družino, ki je skupaj športno aktivna, še niso predvideli izjeme, a sekretarka je dejala, da bodo to uredili.

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, je povedal, da morajo v rdečih regijah gostinski obrati zapreti vrata. Prepoved obratovanja ne velja v nastanitvenih objektih (hoteli, moteli, turistične kmetije, ipd.), tam bodo lahko gostinsko dejavnost opravljali med 6. in 22. uro, a le za goste.

V rdečih regijah ostaja dovoljena tudi dostava hrane ali prevzem hrane. V frizerskih in kozmetičnih salonih pa je lahko le posamezna stranka.

Za regije, ki niso v rdeče pa velja, da mora biti v frizerskih in kozmetičnih salonih 20 kvadratnih metrov na stranko, podobno tudi v fitnes centrih in telovadnicah. V oranžnih regijah bodo gostinski obrati še vedno odprti med 6. in 22. uro.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2020 ob 13:41 no sikiriki gost

      Počivalšek Sršen in ta čoravi Hojs se nimajo ,kaj sliniti in diktirati ,kaj in kako .

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2020 ob 15:02 Wozek gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets/week, that is brilliant, beneath a year agone i used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone, Here is I started to.COPY THIS SITE…........►www.jobztalk.com

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2020 ob 15:03 Wozek gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets/week, that is brilliant, beneath a year agone i used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone, Here is I started to.COPY THIS SITE…........►www.jobztalk.com

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2020 ob 15:09 gost

      Debeli Počivaušek se je za svoje po brigal ka lejko obratujejo ko jebe pa ostale gostince. Vij glupi narod ga pa dele glidajte pa njegovega lopova komandanta,,, JJ,,,. Kajti da je vse zaprto se bole v miri kradne kajti glupi narod je zapreti.

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2020 ob 15:20 gost

      Si to včeraj Janši v Kidričevem povedal, kaj zdaj tu pišeš???????????

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.10.2020 ob 15:35 Marjan gost

      KORONA JE BILOŠKO OROŽJE NOVE DOBE.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.10.2020 ob 15:36 Marjan gost

      Politia se je vse dogovorila. Samo ljudi strašijo.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.10.2020 ob 15:39 Marjan gost

      Po televiziji pa kažejo smo nepokretne bolnike, takšne ka še majo zraven nekaj bolezni. LJUDJE UMIRAJO IN BODO UMIRALI, NARAVNA SELEKCIJA.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.10.2020 ob 15:52 gost

      Df- revše te je gor napravo, zatou pa si takšna prpa pa strahopetec močen samo na gobcu.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.10.2020 ob 16:00 gost

      Še vedno se z tem prizadetim Jernejčkom ukvarjate pa spuščate na njegov osnovnošolski nivo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.10.2020 ob 17:07 gost

      ,, JJ,, princ, teme,,, mA vas rat bedaki hlapci moji pridni bedaki. Samo tako naprej ješ bom pa lepo kradel ker mi vi vrečo držite. Bedaki.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.10.2020 ob 18:22 gost

      Marjan prestrašili so tudi tvojo NORO GLAVO.Z zgornjim komentarjem ,gost samo kaže kakšni bedaki ste levuharji.Sram naj vas je .Govna rdeča.Saj za levuharje so vsi dobri,komadi so važni.Saj se vidi.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.10.2020 ob 22:09 Veterinar gost

      Res je 16.10.2020 smo PREKMURCI postali rdeči na čelu Dejanom Židanom in to zaradi Corona 20

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.