https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ob prvem novembru na pokopališčih brez javnih molitev in blagoslovov

16.10.2020  

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je danes na novinarski konferenci sporočil, da letos ob prvem novembru na pokopališčih ne bo javnih molitev in blagoslovov. Pozval je tudi k spoštovanju ukrepov.


Z današnjim dnem so v rdečih statističnih regijah prepovedani verski obredi z navzočnostjo ljudi, zato je nadškof Zore povabil vernike, da v naslednjih tednih okrepijo molitev v družini ter svojo vero in se udeležijo osebnega obhajila, ki bo na voljo v župnijah.

Katoličani v oranžnih statističnih regijah se lahko udeležijo svetih maš v svojih župnijah, ki pa bodo od danes omejene na deset vernikov. "Zlasti ob koncih tedna bo to povzročilo veliko preglavic duhovnikom, ki bodo morali odločati, kdo se bo lahko udeležil maše in kdo ne. Zato duhovnike vabim, da v takšnih primerih omogočite vernikom prejem obhajila zunaj svete maše," je povedal Zore.

V župnijah v rdečih regijah bo verouk do nadaljnjega potekal na daljavo, v oranžnih regijah pa bo od prvega do petega razreda verouk potekal kot običajno, od šestega razreda pa na daljavo.

Med drugim je izpostavil, da zaradi epidemije letos na pokopališčih ne bo javnih molitev in blagoslovov. "Duhovniki jih bodo opravili brez navzočnosti vernikov," je pojasnil in vernike opozoril naj ob obisku grobov pazijo, da ne bo prihajalo do nepotrebnega druženja in okužb. "Varovanje zdravja je naša naloga in dolžnost," je poudaril.

Med drugim je tudi dejal, da je v karanteni trenutno šest duhovnikov. Pet jih je okuženih, eden s covidom-19 pa je ponoči umrl.

Ob koncu pa je izpostavil še: "Ne vemo, koliko časa bodo trajali novi ukrepi in kakšne dodatne ukrepe bo morala država sprejeti v naslednjih tednih. Vem pa zagotovo, da smo vsak dan bliže koncu epidemije. Zato je pomembno, da v svojih srcih ne izgubimo upanja in ljubezni."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2020 ob 15:59 ......... gost

      püklastemu JJ niti Bog ne bo pomagal, oziroma nam ne pomaga, ko nas vodijo püklasti na vseh ravneh. Hlapci pač ostanemo niko i ništa. Bog z vami gospodje in naj bo po božji volji, to pa je poveličevanje izmišljenega virusa. Amen.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2020 ob 17:01 ..... gost

      svojo žlahto duhovniki naj povabijo v cerkev, samo ne preko reda, ne preko grozme žtevilke 10, lahko pa püklasti napravi tudi do dve osebi v cerkvi, župnik in kaplan kot ministrant, sunce vam bakreno. Vse lažnivce bo enkrat doletela roka, kateri se ne boste mogli izogniti in tudi vaše domače vukojebine vam ne bodo v pomoč.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.