https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Za javni vodovod lani načrpane manj vode

19.10.2020 ob 6:00  

Za javni vodovod so lani načrpali 170 milijonov kubičnih metrov vode, kar je 0,4 odstotka manj kot v letu 2018. Skoraj vsa, 166 milijonov kubičnih metrov oz. 97,6 odstotka, je bila načrpana iz podzemnih virov, od tega iz izvirov 55,2 milijona kubičnih metrov, kažejo podatki Statističnega urada RS.

Iz površinskih voda so bili načrpani štirje milijoni kubičnih metrov vode, kar je trikrat več kot v prejšnjem letu. Povečanje je po navedbah direkcije za vode posledica večjih vlaganj v komunalno infrastrukturo s pitno vodo. To je predvsem ob spodbudi kohezijskih sredstev omogočilo investicije v dograditev naprav za obdelavo vode ter pripravo pitne vode iz površinskih vodnih virov.

Gospodinjstva so lani porabila 79,6 milijona kubičnih metov vode iz javnega vodovoda ali skoraj enako količino kot v letu 2018. Poslovni subjekti pa so porabili 37,6 milijona kubičnih metrov vode ali 1,9 odstotka več kot v letu 2018.

Pet milijonov kubičnih metrov porabljene vode ni bilo obračunane, pri tem gre za vodo iz hidrantov, za gašenje požarov, za čiščenje cest ipd. To je 4,7 odstotka več kot v letu 2018. V omrežju se je izgubilo 47,8 milijona kubičnih metrov vode ali 4,6 odstotka več kot v letu 2018.

Celotno vodovodno omrežje je bilo v letu 2019 dolgo 33.596 km. Do konca leta 2019 je bilo nanj priključenih 481.061 priključkov, kar je za 5,8 odstotka več kot v letu 2018.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2020 ob 6:14 šilček gost

      Voda nikoli več nebo pitna,kot je bila pred desetletji,jaz že deset let kupujem vodo ker je pri meni voda rjava še tuširati se ne moreš ker dobim izpuščaje in fleke po telesu,Voda je ne pitna in vse večja je položnica to so pa krivi kapitalisti (vse za nas kapitaliste za navadne smrtnike pa krtova dežela tako razmišljajo kapitalisti kapitalisti so poice ki si tlačijo več banan v usta).

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2020 ob 7:22 Hovi gost

      Vse bol ne užitna voda v Pomurju vse večje položnice in proračuni vode predvsem v mađarski Lendavi samo zato ka se lejko nehče bogati z to zastrupleno vodo, na račun nas siromasnih delavcev pa penzionistov.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2020 ob 9:45 stűdenec gost

      Ko smo imeli studence po vaseh oziroma ,doma ni bilo boljše vode .Ampak tudi to se je uničilo in onesnaževalo pod talnico saj je voda bila že podobna gnojšnici .Tudi sedaj ni boljše .Voda je erjava in ne pitna .Drugo ne znajo samo nabijati cene in dvigovati položnice .Lopovi in banda .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.