https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Jevšek aktiviral Občinski štab Civilne zaščite

21.10.2020 ob 10:30  

Župan dr. Aleksander Jevšek je včeraj aktiviral Občinski štab Civilne zaščite, ki se je seznanil z izvajanjem preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči občanom ob razglasitvi epidemije v Republiki Sloveniji.


Občinski štab Civilne zaščite se je seznanil z nalogami, ki so opredeljene v Načrtu zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v Mestni občini Murska Sobota.

Sicer je župan na pobudo poveljnika republiškega štaba CZ še pred razglasitvijo epidemije izdal odredbo o prepovedi prireditev občinskih javnih zavodov. Ob vstopu v prostore mestne uprave, ki za enkrat deluje nemoteno, pa je za vse zaposlene in stranke obvezno merjenje telesne temperature.

V tem trenutku dodatnih omejevalnih ali drugih ukrepov v občini ne načrtujejo. Župan je pri tem poudaril, da je za zapiranje posameznih institucij (vrtci, šole) pristojna vlada oz. pristojno ministrstvo in ne lokalne skupnosti oz. župani. Predstavnik Policijske postaje Murska Sobota je predstavil sodelovanje policije pri nalogah opozarjanja ter  zagotavljanja varnosti občanov, opozoril je tudi na psihološki vidik omejevalnih ukrepov med prebivalstvom, so zapisali na občinski spletni strani.

V murskosoboškem domu starejših trenutno 27 okužb

Prisotne je s situacijo v Domu starejših Rakičan seznanil tudi direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj, ki je povedal, da se število okužb v Centru za starejše Murska Sobota znižuje. Trenutno imajo potrjenih 27 okužb pri zaposlenih in stanovalcih, pri čemer imajo okuženi blažje simptome ali so brez simptomov.

Na seji štaba so bili prisotni tudi predstavniki humanitarnih organizacij (Škofijska Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica. Zagotavljajo, da nihče, kdor bo pomoč  potreboval,  ne bo ostal brez nje. Nemoteno deluje deljenje paketov na Rdečem križu (po obvezni predhodni najavi), dostava hrane na dom s strani EHO Podpornice, v Lazarjevem domu pa še naprej kuhajo tople obroke, vendar jih delijo pred vrati in ne v zaprtih prostorih.

Župan in Občinski štab Civilne zaščite pozivajo vse občanke in občane, da dosledno upoštevajo vladne odloke in priporočila stroke, da se čim bolj omeji širjenje okužb in zavaruje zdravje.

Ponovno je tudi aktivna dežurna številka za informacije v zvezi s pomočjo v Mestni občini Murska Sobota (041 773 377). Vse informacije za občane sproti objavljajo tudi na občinski spletni strani v rubriki COVID-19.

*Foto: Aleksander Jevšek (fb)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2020 ob 10:54 gost

      Vse dobro funkcionira. Ni kaj. Hvala vsem tistim, ki se trudijo in pomagajo ljudem. Še v zdravstvu malo premakniti na boljše pa bo šlo. Rešili se bomo te težave.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.