https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Gantar: Že več kot tisoč okužb s koronavirusom pri zdravstvenih delavcih

21.10.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, minister za zdravje Tomaž Gantar ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Zaradi velikega porasta okužb in predvsem hitrega povečevanja števila oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, mnogi pa tudi intenzivno nego, se hitro povečuje tudi zasedenost bolnišnic. Danes se v bolnišnicah zdravi že 333 bolnikov, med njimi tudi 5 otrok. 

 

"Tudi odmeven poziv zdravniških združenj k spremembi pogojev za delo s COVID-19 pacienti, moramo jemati resno, saj si ne smemo dovoliti, da bi ne imeli v ključnih obdobjih dovolj usposobljenega kadra za obravnavo bolnikov, ki nujno potrebujejo zdravniško oskrbo," je dejal Kacin. 

"Predvsem kar nas lahko skrbi je, da je delež pozitivnih med testiranimi že okrog 25 %, kar je visoka številka in kar ne kaže v umirjanje epidemije," pove Gantar.

"Dejstvo je, da smo pred kratkim sprejeli nekaj ukrepov za omejevanje števila okužb, ki pa v teh dneh in v naslednjem tednu še ne morejo pokazati večjih učinkov, glede na to, da je zamik zaradi inkubacijske dobe nekje 10-14 dni," še pove Gantar.

 

Gantar: Doslej skupno že prek 1000 okužb z novim koronavirusom pri zdravstvenih delavcev, samo v UKC Ljubljana v zadnjem mesecu 150. 

"Če smo v prvem valu praktično prekinili ves reden program v zdravstvu, poskušamo sedaj na eni strani vzdrževati zdravstveni sistem, ki bo služil vsem bolnikom, ki zdravljenje potrebujejo in sproti zagotavljati potrebno število postelj za covid bolnike," pove Gantar.  

 

Ministrica Simona Kustec je pojasnila, da šolanje ostaja na način, kot poteka trenutno. "Sledijo šolske počitnice in proti koncu prihodnjega tedna bo jasno, kako naprej. Pomembno je, da se šolski proces ni ustavil," je dodala ministrica, ki obžaluje težave Arnesa.  

Šole v naravi?

"Ta trenutek je naša prva skrb ohranjati zdravje," pravi ministrica Kustečeva. Šole v naravi in obšolske dejavnosti po njenem v danih okoliščinah niso ključne.

Mednarodne športne prireditve?

"Odlok omogoča, da organizatorji aktivnosti peljejo dalje," pojasnjuje ministrica Simona Kustec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2020 ob 17:41 gost

      Samo v BOLNIŠNIČNIH ZDRAVSTVENIH OSKRBAH je zaposlenih več kot 26.000 ljudi. V UKC Ljubljana je zaposlenih 1.400 zdravnikov in okoli 4.500 drugega medicinskega osebja. To je minister Gantar namenoma pozabil povedati. On bi pa zaradi 150 odsotnih ljudi v UKC LJ zaprl celotno državo V sosednjih državah pa lokali, gostilne normalno odprte, življenje teće, gledalci na nogometnih tekmah, glasbeni koncerti, ......................................

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.10.2020 ob 20:30 gost

        Ne razumeš, ne zaradi zdravstvenih delavcev temveč zaradi bolnikov., Zdravstvo ima omejene resurse, več je potrebnih pomoči zaradi covida, bolj je sistem obremenjen. Saj pa je to bilo videno v Italiji.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.10.2020 ob 20:42 gost

        Ti pač nimaš možganov, da bi z njimi mislil. Zate mislijo drugi, ti pa ponavljaš njihove floskule. Ko boš vedel zakaj so umirali ljudje v Italiji, se ponovno oglasi. Do takrat pa BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2020 ob 18:18 Dudu gost

      Cirkusanti... 2. Del

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.10.2020 ob 18:47 gost

      Zdaj du vse zapirali da bi pa lejko preprečili vnos virusa su pa hrvačkoj rit lizali pa njin turizem gor držali. Kajti puklastuga maju v šahi hrvateki za vse šeftanje v zgodovini Slovenije je kriv eden in edini,, JANEZ GROZNI.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.10.2020 ob 18:51 gost

      Tij si puklasto TELE NA KUBIK --kreten zdehni

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.10.2020 ob 22:11 gost

      Zopet Df in njegov velik vodja Janez, ki mu zopet dela epp.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2020 ob 1:31 Bučko gost

      Zaradi peščice norcev trpimo vsi. Žal.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.