https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vlado Kreslin je letošnji dobitnik Ježkove nagrade

24.10.2020 ob 19:45  

RTV Slovenija bo to nedeljo podelila 32. Ježkovo nagrado, ki jo za letošnje leto prejme glasbenik, pesnik, skladatelj in kantavtor Vlado Kreslin.

Po poročanju STA, bo Vlado Kreslin Prejel nagrado v oddaji Vikend paket v neposrednem prenosu ob 17.20 uri na TV SLO 1. Po oceni žirije Kreslin v slovenski kulturni prostor prinaša duh svobode, solidarnosti, tolerantnosti in radosti življenja, poroča STA.

Ježkova nagrada je nagrada, poimenovana po Franetu Milčinskem - Ježku. Podeljuje jo RTV Slovenija v želji, da bi vzpodbudila izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Tokrat že 32. prejemnika nagrade Franeta Milčinskega - Ježka je izbrala žirija, v kateri so bili predsednik Slavko Hren ter člani Gabrijela Gruden, Gregor Dekleva, Aleša Valič, Mitja Rotovnik, Branka Bezeljak in Gašper Salobir.

 "Vlado Kreslin že več kot 40 let s svojim delovanjem pušča izjemen pečat v programih nacionalnega radia in televizije, v širši slovenski kulturi in je v marsičem pravi nadaljevalec duha Franeta Milčinskega - Ježka ter ljubljenec občinstva. Že desetletja iz leta v leto, iz dneva v dan živimo v objemu njegove glasbe, verzov, prepoznavnega vokala in vrednot, ki so hvalnica svetu," je v obrazložitvi zapisal predsednik žirije.

Glasbeno pot je Kreslin začel leta 1970 v ansamblu Apollo, v Murski Soboti je igral v Špirit groupi, med študijem v Ljubljani pa v Horizontu in skupini Avantura. Širša javnost ga je opazila leta 1980, ko je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. S skupino Martin Krpan je ustvaril legendarni album Od višine se zvrti (1986) in vrsto političnih pesmi. Postal je ljubljenec širokega občinstva, posluša ga staro in mlado, mesto in podeželje, intelektualci in preprosti ljudje, številne Kreslinove pesmi pa so skoraj ponarodele, piše v obrazložitvi.

"Sam zase rad reče, da je pesmar. Če poimenovanje vsega, kar počne, prevedemo, je naštevanje veliko širše: glasbenik, skladatelj, ljudski trubadur - kantavtor, pisec besedil in poezije, občasno tudi književni avtor in igralec v gledališču, pred televizijskimi kamerami in na filmu," še navaja Hren.

Med številnimi njegovimi znanimi pesmimi so Ovce, Mali bogovi, Tista črna kitara, Od višine se zvrti in tudi najnovejša Vse se da iz lanskoletnega albuma Kaj naj ti prinesem, draga. Njegove pesmi, kot še piše v obrazložitvi, postajajo obvezen repertoar vsake proslave, osebnega praznovanja, intimnega požvižgavanja ob dobrem počutju in vzpodbuda za vstop v nov dan.

*Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2020 ob 20:13 gost

      Navaden seronja s kupico v roki. Koliko denarja je država dala njegovi ženi v Ljubljani? Več milijonov evrov.

      19 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2020 ob 20:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Sakši naš etnični zaspejvle bole kak té podočnjak.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2020 ob 20:41 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Beda,kak njeguv stári,nega tü humanosti,smrdljivec,na Bujtuj repi je putégnu pejneze,brezozirnež,nega pripadnosti Prekmurji,ogabnež.

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2020 ob 21:29 gost

      Lani obečal nastop za stanovalce doma starostnikov v Lendavi, potem pa odpovedal..hebi veter...

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2020 ob 9:16 gost

      Tak je prepitnjaga ,samohvalnež in vsi tisti ,ki druge zraven ne pustijo! Ježkova nagrada je jebiveter naj si jo v rit porijne!

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.10.2020 ob 9:58 gost

      Mekeče s svojim tremolom, nej pa spejvle, beltinski kozlek.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2020 ob 11:14 čardaš --sotiš gost

      Pa koliko je zaslűjžo na račun Kociprov in Hačkija njim pa drobtine dal .Škoda pijsanja

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.10.2020 ob 19:06 gost gost

      Kak ste bedni vsi komentatori, sran vas je lejko, pokvarjenci. S ten samo kažete svojo primitivnost in očitno neinteligenco. Groza in fuj. Še enkrat sran vas je lejko, če znate, ka to sploh je, nej so vas navčili, ja je za razmiti, tudi takši so, na žalost. Sicer pa čestitke Vladu in tako naprej,

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.10.2020 ob 23:39 gost

      vladek legenda,čestitke :) resno si legenda samo tak naprej ,naš ove goričance pa iceke šteri so ti pač faušne kak na svojo herbijo štero baugo majo,pa se oziraj..tij si sin markovske zemle,edijni pravi pa vridi,muzikaš...goričanci pa ovi tan od boltinec dele ,pa od hotize dol pa so pač faušne,ka so iceki ..ka si pa icek pa te nema ka srana iti,naj si hapijo v praznij glavaj plac delati,zijma ide coj,pa prazna tikef friško zmrzne pa pauče ..Vladek samo tak naprej ,tij si NAŠ MARKO

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.